Keira Knightley

Keira Knightley
Britiske Keira Christina Knightley spilder ikke tiden! Hun fik sin første agent som seks-årig og sin første filmrolle, da hun var ni. Som 14-årig havde hun en mindre rolle i 'Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace (1999)', men det var som Elizabeth Swann i sørøverfilmen 'Pirates of The Caribbean' (2003) at hun fik det helt store gennembrud.

Forinden havde hun også haft pæn success med fodboldkomedien 'Bedre end Beckam' (2002), der fik et ekstra stort publikum på grund af Keiras sørøvereventyr. I slutningen af 2003 var Keira et blandt mange navne i den ærkeengelske romantiske komedie 'Love Actually', der viste sig at blive en solid succes. Efter 'Pirates of the Caribbean' var der for alvor bud efter den unge Keira. Hun kunne således snart ses som Guinevere i det episke middelalderdrama 'Arthur' (2004).

I 2005 har Knighley brugt kræfter på hovedroller i to vidt forskellige filmprojekter. I Tony Scotts action-thriller 'Domino' spiller hun en barsk dusørjæger, men hun i det romantiske periodedrama 'Stolthed og Fordom' spiller den selvsikre, og måske giftemodne, Elizabeth.

Keiras forældre, Will Knighley og Sharman MacDonald er begge skuespillere. Hendes mor har desuden arbejdet som dramatiker. Hun har en seks år ældre bror Caleb.
Født
26/03-1985 Teddington
< 1 >