Eminem

Det var efter Rap Olympics i 1997 i Los Angeles at Eminems talenter blev bemærket af de rigtige mennesker hos Interscope Records. Snart efter var han i gang med at indspille gennembrudsalbummet 'The Slim Shady LP' (1999) i samarbejde med superproduceren Dr. Dre.

Albummet blev en sensation og gjorde med et den unge hvide rapper til en superstjerne. Eminems kontroversielle tekster sikrede en medieomtale, som ellers kun eksisterer i PR-folks vådeste drømme. Med de efterfølgende albums, 'The Marhsall Mathers LP' (2000) og 'The Eminem Show' (2002) konsoliderer Eminem sin position som verdens mest succesfulde rapstjerne.

Eminem debuterede som skuespiller i den selvbiografiske 8 Mile (2002). Den skildrer en ung, fattig hvid fyr, der kæmper for at gøre sig gældende i den hårde konkurrence på Detroits hip hop-scene. Den velestimerede Cutis Hanson stod for instruktionen, og filmen opnåede både stor kommerciel succes og positiv modtagelse hos kritikerne.

Hele Eminems karriere har været genstand for et mediecirkus af en anden verden. Rapperens kontroversielle tekster er fra mange sider kritiseret for at være homofobiske, sexistiske og sygeligt voldsfikserede. Samtidig har Eminems turbulente forhold til sin mor og sin eks-kone ofte fundet vej til medierne, ikke mindst fordi han har behandlet forholdene i sine tekster uden nævneværdig diplomatisk finfølelse.

Kritikere har dog altid udtrykt beundring for Eminem evner som rapper, performer og producent. Desuden er hans talent som rimsmed, samt hans satiriske tekster og surreelle humor, blevet rost i høje vendinger.

Eminem voksede op som Marshall Bruce Mathers III sammen med sin mor under temmelig usle kår, dels i St. Joseph, Missouri og dels i Detroit. Hans mor var blot femten år, da hun fik sin søn.

Eminem fik i 1995 datteren Haile Jade med sin eks-kone Kimberly.
Født
17/10-1972 Kansas City, Missouri, USA
< 1 >