Mark Steven Johnson

Efter primært at have arbejdet som manuskriptforfatter fik Mark Steven Johnson en større gennembrud, da han bragte den blinde superhelt 'Daredevil' til det hvide lærred i begyndelsen af 2003.

Daredevil hører til de mindre kendte blandt Marvel Comics mange figurer. Oprindelig havde filmen et relativt beskedent budget, men efter 'Spider-Man's succes i 2002 steg producenternes ambitioner, og 'Daredevil' endte som en ganske velvoksen produktion med stjernenavnet Ben Affleck i titelrollen.

Johnson er en stor tegneserie-fan og drømte længe om at lave Daredevil. Da han havde skrevet manuskriptet frygtede han, at filmstudierne ville købe manuskriptet, men herefter finde en mere etableret instruktør. Derfor hyrede han en kunstner til at hjælpe med at lavede tegninger og storyboards til at præsentere sin vision for filmen. Samtidig sammensatte han en cd med musik til filmen. Strategien lykkes for Johnson, der overbeviste Fox om han også var den rette til at instruere
filmen.

Johnson har skrevet manuskript til komedierne 'Gnavne gamle mænd' (1993), 'Gnavne gamle mænd 2' (1995) 'Big Bully' (1996), samt familiefilmen 'Jack Frost' (1998). Han debuterede som instruktør med tåreperseren 'Simon Birch' (1998) efter eget manuskript baseret på John Irvings roman 'En bøn for Owen Meany'.
Født
30/10-1964 Hastings, Minnesota, USA
< 1 >