Rob Marshall

Det er få beskåret at få så fænomenal en instruktørdebut som blev Rob Marshall til del med musicalen 'Chicago' (2003). Filmen scorede seks Oscar-priser efter at være nomineret til 13, heriblandt for bedste film og bedste birolle til Catherine Zeta-Jones.

Marshall havde i 1996 stor succes med en teateropsætning af 'Chicago', der for første gang blev præsenteret for publikum af Bob Fosse i 1975 .

Marshall er født i Wisconsin og vokset op i Pittsburg. Han har en teateruddannelse fra Carnegie Mellon University. Fra begyndelsen af 1890’erne begyndte Marhall at arbejde som danser og sanger på New Yorks Broadway.

Under en opsætning af 'Cats' pådrog Marshall sig en skade og begyndte derfor at koncentrere sin kræfter om arbejdet uden for rampelyset. Efter at have fungeret som koreograf i en årrække begyndte han at instruere.

Efter teateropsætningen af 'Chicago' var han i 1998 koreograf og med-instruktør af 'Cabaret' i samarbejde med Sam Mendes. I 1999 havde Marshall stor succes som instruktør og koreograf af en tv-udgave af 'Annie'. Det var med til at overbevise Hollywood om, at han var klar til at instruere sin første film.
Født
17/10-1960 Madison, Wisconsin, USA
< 1 >