Marc Evans

Walisiske Marc Evans debuterede som spillefilmsinstruktør med det psykologiske drama 'House of America' (1997), der skildrer livet i en lille minearbejderby i det sydlige Wales. I det hele taget tager en stor del af Evans produktioner udgangspunkt i hans barndoms muld. Filmen blev positivt modtaget på Sundance-festivalen.

Med den kontroversielle thriller 'Resurrection Man' (1999) vendte Evans blikket mod Belfast. Filmen skildrer en protestant, der drevet af had begynder at myrde katolikker.

I 2000 lavede Evans et portræt af sin hjemby Cardiff, 'Beautiful Mistake', med musik af landmanden John Cale. To år senere fulgte 'My Little Eye', der er en slags Big Brother som gyserfilm.

Den unge Evans trænede sine færdigheder indenfor tv-branchen, hvor han lavede alt fra eventyr for børn til drama og dokumentar. Desuden kan han prale med i 1994 at have lavet verdens første science fiction-film på walisisk – i sort/hvid! Titlen lyder 'Ymadawiad Arthur', hvilket på engelske oversættes med 'Arthur's Departure'.

Evans har lavet dokumentarfilmen 'Libraries Gave Us Power' for BBC om sine landsmænd fra rockbandet Manic Street Preachers. Endvidere har han lavet en dokumentarfilm om den italienske instruktør Guiseppe Tornatore (ham med Mine aftener i paradis).

Evan er født og opvokset i Cardiff, Wales. Han er udannet på Cambridge og Bristol University.
Født
Cardiff, Wales, Storbritanien
< 1 >