Wayne Wang

Det danske publikum kender primært Wayne Wang for to film: generationsportrættet 'Klub held og glæde' (1993) og den finurlige New York-historie 'Smoke' (1995) med Harvey Keitel i rollen som tobakshandleren Auggie Wren.

Hans egentlige debut kom med krimi-komedien 'Chan is Missing' (1982), der blev til for blot 22.000 dollars. Filmen har ligesom en række af hans senere film fokus på personer med kinesisk-amerikansk baggrund.

I de senere år har Wang forladt de kinesisk-amerikanske temaer. 'Hvor lykken er' (1999) var med et hæderligt komedie-drama om et mor-datter forhold med Susan Sarandon og Nathalie Portman i hovedrollerne.

'The Center of the World' (1991) er et low budget-drama om en dotcom- millionær og en stripper, der tager på en weekend tur til Las Vegas. Filmen en særdeles hård medfart af kritikerne.

Kritikerne var heller ikke meget for den efterfølgende romantiske komedie med Jennifer Lopez og Ralph Fiennes, 'Storbyens små mirakler' (2002), men den opnåede til gengæld en pæn kommerciel succes.

Wang er født og opvokset i Hong Kong, men uddannet på College of Arts and Sciences i Californien. Han er opkaldt efter sin fars yndlingsskuespiller, John Wayne, og gift med skuespillerinden Cora Miao, der har medvirket i flere af hans film.
Født
12/01-1949 Hong Kong
< 1 >