Kevin Bacon

Kevin Bacon
Kevin Bacon fik sin første hovedrolle i Levinsons ungdomsdrama 'Diner' (1982) og blev et rigtigt teenageidol efter dansefilmen 'Footloose' (1984).

Efter en række lidet mindeværdige film tilkæmpede Bacon sig solide biroller i film som 'JFK' (1991) og 'Et spørgsmål om ære' (1992). Bedst var dog hans blændende indsats som Alcatraz-fange i det skarpe drama 'Overlagt mord' (1995). Siden er han med jævne mellemrum dukket op som skævt smilende skurk i blandt andet 'Hollow Man' (2000).

Bacon sprang ud som instruktør i 1996 med 'Losing Chase'. Han optræder også som sanger i selskab med sin guitarspillende bror under navnet The Bacon Brothers. Kyra Sedgwick, Kevins trofaste kone siden 1988, har delt lærred med ham i tre film.

I de senere år er Bacon næsten blevet mest kendt som genstanden for det feterede webspil 'Six Degrees of Kevin Bacon', som postulerer, at samtlige skuespillere i Hollywood – og resten af verden, for den sags skyld – kan forbindes med Bacon via højst 6 trin. Prøv det selv, det er sgu rigtigt!
Født
08/07-1958 Philadeplhia, Pennsylvania, USA
< 1 >