Søren Pilmark

Søren Pilmark
Enkelte vil stadig huske Søren Louis Pilmark som den selvglade 3B i Bent Mejdings komedieserie 'Een stor familie' (1982), mens praktisk talt alle til gengæld husker ham som den luskede reservelæge Krogshøj i begge omgange af Von Triers hospitalsgyser 'Riget' (1994 og 1997).

Selv om Pilmark har primært brugt sine kræfter på teatret og som entertainer, så er det er også blevet til en håndfuld højst mindeværdige tv- og filmroller.

Siden 1980'erne har Pilmark jævnligt optrådt i udsolgte koncertsale sammen med Per Pallesen og to flygler. Derimod lykkedes det ikke for makkerparret at finde melodien med filmkomedien 'Camping' (1990) eller tv-serien 'Gøngehøvdingen' (1991).

Sin første store seriøse filmrolle kan som alenefar i 'Roser & Persille' (1993). Samme år fik han gaderespekt for sin rolle som Djarnis i Søren Faulis punk-satire 'De skrigende halse' (1993), og han var om muligt endnu bedre som Klosterstad i samme instruktørs 'Den Store Kul-Tur' (1996). Den karismatiske skuespiller fik en sand stjernerolle som bandelederen Torkild i 'Blinkende lygter' (2000). Senest har Pilmark brillieret som Midterpartiets gennemkyniske kronprins i biohittet 'Kongekabale' (2004).

Pilmark udgør en fjerdedel af den musikalske komikertrup Ørkenens sønner, der sætter en ære i at holde komikken under bæltestedet.

Pilmark var sammen med Natasha Crone vært ved det Internationale Melodi Grand Prix 2001, der blev afholdt i Parken. I selskab med den bilglade dukke Harry har Pilmark optrådt i et utal af prisbelønnede reklamer for DSB.
Født
16/10-1955 Danmark
< 1 >