Jack Nicholson

Jack Nicholson
Med et karakteristisk haj-grin og en nærmest dyrisk karisma er Jack Nicholson en af filmhistoriens største stjerner. Nicholson inkarnerer den rebelske antihelt, der er i konstant konflikt med samfundets konformitet. En ener på sengekanten og på kant med loven.

Allerede som 17-årig flyttede Nicholson fra New York til Los Angeles for at prøve lykken inden for filmen. Det lykkes ham at få job som kontordreng på MGM, og snart begynde den unge Jack at tage dramatimer i sin fritid. Det blev til enkelte teaterroller, og under en forestilling blev han opdaget af B-film mogulen Roger Corman.

Takket være Corman fik han nu roller i en række film, men det var først som george Hanson i motorcykel-klassikeren ’Easy Rider’, at Nicholson for alvor fik slået sin navn fast - rollen indbragte ham en Oscar-nominering. Selvom Nicholson siden har han spillet hovedroller i filmklassikere som ’Chinatown’ (1974), ’Gøgereden’ (1975), ’Ondskabens hotel’ (1980), har han gjort sig bemærket i en række biroller, for eksempel 'Reds' (1981) og 'A Few Good Men' (1992).

Mr. Nicholson har vundet tre Oscars - ’Gøgereden’ (1975), ’ Tid til kærtegn’ (1983) og ’Det bli'r ikke bedre’ (1997) og er der udover blevet nomineret otte gange. I 1994 modtog American Film Institue Life Achievement Award, ligesom det er blevet til både fire British Academy Awards, to Golden Globes og mange andre hædersbeviser.

Som privat person er Nicholson kendt som notorisk skørtejæger. Fra 1973 til 1989 dannede han par med skuespillerinden Anjelica Huston, men forholdet fik en brat ende, da det blev kendt at Rebecca Broussard var gravid og Jack var faderen. Fra 1999 til 2001 var han kæreste med den ikke mindre en 34 år yngre Lara Flynn Boyle. Officielt har Nicholson tre børn, uofficielt siges tallet at være noget højere.

Jack Nicholson fanklub
Født
22/04-1937 Neptune, New Jersey, USA
< 1 >