Jytte Abildstrøm

Jytte Laila Zabell Abildstrøm er ikke kendt for de store seriøse hovedroller i dansk film, men det gør hende ikke mindre produktiv.

Hun debuterede i "Vi som går stjernevejen" (1956) og havde fra slutningen af 1950’erne småroller i komedier og familiefilm. Hendes medvirken er typisk holdt til en enkelt scene, hvor hun, som i "Min søsters børn" (1965), med megen energi spiller togrejsende, oplysningsdame, krogæst eller andet i den dur.

I 1971 lagde hun stemme til Dagny i tegnefilmen "Bennys Badekar", mens "Den forsvundne fuldmægtig" fra samme år er en af hendes mere seriøse film. I senere tid har Abildstrøm især kastet sig over børne- og ungdomsfilm. Hun lagde stemme til tegnefilmen "Jungledyret" (1993) og havde prominente roller i ”Hannibal og Jerry” (1997), ”Dykkerne” (2000) samt ”Flyvende farmor” (2000).

Trods de mange filmroller er Abildstrøm mest engageret i teaterverdenen, hvor hun har udfoldet sit rablende vanvid som direktør, instruktør og skuespiller i Riddersalen på Frederiksberg. Hun er mor til Peter Mygind.
Født
25/03-1934 Danmark
< 1 >