Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd vil nok, trods sit umulige navn, altid blive husket for sin lille rolle som officeren Harold Lowe, der redder Kate Winslet i 'Titantic' (1997).

Den fotogene wallisiske skuespiller debuterede på film som en af Oscars elskere i biografi-filmen 'Wilde' (1997). Året efter fik han sit store gennembrud i Storbritannien med en hovedrolle i tv-dramaserien om søeventyreren 'Horatio Hornblower'. I 1999 var han Pip i BBC's udgave af Charles Dickens' 'Great Expectations'.

Gruffudd havde den mandlige hovedrolle i '102 dalmatinere' (2000), men mon der var nogen, der lagde mærke til dét med alle de hunde løbende omkring på lærredet?

I 2004 viste Gruffud sig i en af sine mere højt profilerede roller, nemlig som Lancelot i action adventure-dramaet 'Kong Arthur' (2004).

Oprindelig var Gruffudds primære interesse musik, og han var som ganske ung en talentfuld sanger og oboist, før han valgte skuespillet.
Gruffudd var aktiv rugbyspiller i sine teenageår og nævner Paul Newman og Robert Redford som sine største forbilleder blandt skuespillere.
Født
06/10-1973 Cardiff, Wales, Storbritannien
< 1 >