Ralph Fiennes

Ralph Fiennes
Den karismatiske Ralph Nathaniel Fiennes bærer sit elegante og aristokratiske look med en skødesløs selvfølgelighed.

Efter at have givet den som Heathcliff i 'Stormfulde højder' overfor Juliet Binoche blev han introduceret for det store publikum som den sadistiske lejrkommandant i 'Schindlers Liste' (1993). Rollen som det dumme svin blev belønnet med en Oscar-nominering.

Med roller i højt profilerede roller i 'Quiz Show' (1994) og 'Den engelske Patient' (1996) viste han, at britisk sexappeal ikke blot er en vittighed.

Fiennes blev i 1988 blev medlem af The Royal Shakespeare Company og har siden fordelt sine kræfter mellem teater- og filmarbejde. Han vil sikkert sætte pris på, at vi ikke nævner hans medvirken i agent-komedien 'The Avengers' (1998). Til gengæld behøver han ikke at skamme sig over melodramaet 'Enden på legen' (1999), selvom filmen ikke bliven nogen kommerciel succes.

Gennem hele sin karriere har Fiennes vekslet mellem større kommercielle produktion og mindre uafhængige produktioner, ofte af et litterært tilsnit. Til hans seneste fornemme præstationer hører rollen som serie-morderen Francis Dolarhyde i 'Den røde drage' (2002) og titelrollen i David Cronenergs psykologiske drama 'Spide' (2002).

Ralph Fiennes (udtales på engelsk: Rafe Fines) er bror til Joseph, der besad titelrollen i 'Shakespeare in Love' (1999), og Magnus, som har produceret plader med blandt andre Dot Allison. Søsteren Martha er instruktør.

Fienes har i alt fem søskende. Hans far er fotograf og hans mor er forfatter.
Født
22/12-1962 Suffolk, England, Storbritannien
< 1 >