Mark Hamill

Mark Hamill
I offentlighedens bevidsthed vil Mark Hamill som en anden Peter Pan altid huskes som den drengede blåøjede helt i de tre tidligste dele af Star Wars-sagaen.

Rollen som jedi-ridderen Luke Skywalker i ’Star Wars’ (1977) var oven i købet hans filmdebut. På trods af filmen og dens to efterfølgeres universelle succes har Hamill haft svært ved at gøre sig gældende i samme målestok i andre film.

Hamill fik sin debut som professionel skuespiller i ’The Bill Cosby Show’ i 1970 og tilbragte den første del af 1970’erne med at træne sine færdigheder i en række tv-serier og tv-film. Efter ’Star Wars’ var han ude for en alvorlig bilulykke, der betød at hans ansigt måtte repareres af plastikkirurger.
I 1980ernes kunne Hamill primært opleves på teatret, hvor han høstede stor anerkendelse for hovedroller i opsætninger af ’The Elephant Man’ og ’Amadeus’.

Udover lejlighedsvise roller i film, der ofte kender den direkte vej til videobutikkernes hylder, så har Hamill etableret en solid karriere med at lægge stemme til animationsfilm.

Hamills far var kaptajn i søværnet og han voksede op i Californien, Virginia, New York og Japan sammen med sine otte søskende.
Født
25/09-1958 Oakland, California, USA
< 1 >