Jessica Alba

Jessica Alba
Amerikanske Jessica Marie Alba gjorde sig primært bemærket inden for tv, før hun får alvor slog sit navn fast i 2005 med film som 'Sin City' og 'De Fantastiske Fire'.

Efter mindre roller i serier som 'Beverly Hills 90210' (1990-2000) fik hun fast arbejde i de to første sæsoner af delfin-serien 'Flipper' (1995-2000). Et par år senere bekæmpede hun forbrydere som Max Guevera i den apokalyptiske sci-fi-serie 'Dark Angel' (2000-2002).

Alba spillefilmsdebuterede med en lille rolle i familiefilmen 'Camp Nowhere' (1994). Efter et par mindre film blotte hun maveskindet og spillede dansekoreografen Haney Daniels med stor succes i det ramantiske drama 'Honey' (2003).

Det var med rollen som stripperen Nancy Callahan i Robert Rodriguez’ og Frank Millers visuelt originale thriller 'Sin City', at Alba for alvor slog sit navn fast. At det ikke er historiens største karakterrolle er en anden historie. Samme år var hun en del af firkløveret af superhelte i 'De Fantastiske Fire', endnu en Hollywood-produktion i den dyre ende af skalaen.

Alba begyndte at tage dramalektioner allerede som 12-årig . Hun har modtaget undervisning i skuespil af blandt andre kollegaen William H. Macy på Atlantic Theater Company.

Albas far er fra Mexico.
Født
28/04-1981 Pomona, California, USA
< 1 >