Jonathan Mostow

Vi husker alle Jonathan Mostows uforglemmelige gyserkomedie 'Beverly Hills Bodysnatcher' (1989). Nå, ikke? Det er nok fordi den røg direkte ud på video og ikke var så uforglemmelig endda.

Til gengæld fik Hollywood øje på ham efter tv-thrilleren 'Black Angel' (1990). Der skulle dog gå seks år først han fik et regulært hit med den psykologiske thriller 'Breakdown' (1997). Her ses Kurt Russel i hovedrollen som en mand der får kidnappet sin kone i New Mexicos ørken.

Det gedigne ubådsdrama 'U-571' (2000) byder ikke på de store overraskelser, men har en solid rolleliste, der tæller Harvey Keitel, Matthew McConaughey og Bill Paxton.

Da Arnie i 2003 vendte tilbage som den cybernetiske organisme i 'Terminator 3: Rise of the Machines', var Mostow instruktøren bag det gigantiske sci-fi-orgie. Produktionen kostede 170 millioner dollars, hvoraf de 30 gik til hr. Schwarzenegger, mens Mostow selv indkasserede 5.

Mostow var med til at udvikle 'The Game' (1997) og fungerede siden som executive producer på filmen, der i sidste ende blev instrueret af David Fincher.

Inden Mostow fik gang i filmkarrieren lavede han en række musikvideoer, kortfilm og dokumentarfilm.

Sin barndom tilbragte han i i Woodbridge i staten Connecticut. Han forældre er akademikere og han er selv uddannet på Harvard.
Født
28/11-1961
< 1 >