Kathleen Turner

Smuk, skarp og intelligent, og med en dyb sensuella-stemme, der med en mandlig anmelders ord går ”lige i fyldepennen”, har Mary Kathleen Turner skabt sig et navn både som alsidigt talent og fremtrædende sexsymbol.

Firsernes svar på Lauren Bacall filmdebuterede med et brag som femme fatale i Kasdans erotiske thriller 'Høj puls' (1981) og var det strålende midtpunkt i Coppolas hva'-nu-hvis-komedie 'Peggy Sue blev gift' (1986). Størst succes fik hun overfor Michael Douglas i den forrygende 'Nu går den vilde skattejagt' (1984) og ægteskabsfarcen 'War of the Roses' (1989). Hun var ydermere et naturligt valg som filmhistoriens mest sexede tegnefilmsstemme i 'Hvem snørede Roger Rabbit' (1988).

Siden begyndelsen af halvfemserne har hun haft sværere ved at finde interessante roller og har i stedet tilbragt tiden på diverse teaterscener (blandt andet en meget omtalt, afklædt optræden som Mrs. Robinson i en London-opsætning af 'Fagre voksne verden'. Hendes mest iøjnefaldende filmjob i mange år var John Waters' 'Masse-mor' (1994), hvis plumpe farcekomik hun gik op i med liv og sjæl. Et kærkomment gensyn i 'The Virgin Suicides' (1999) forvissede yderligere om, at Turners talent bestemt ikke er aftaget eksponentielt med de ekstra kilo på sidebenene.

Lyshårede Turner er diplomatdatter og har studeret teater i London og Maryland. Hun instruerede i 1994 kortfilmen 'Leslies Folly' til tv og synger jævnligt med husbonden Jay Weiss' countryband The Suits.
Født
19/06-1954 Springfield, Missouri, USA
< 1 >