Donald Petrie

Efter et par småroller i et par af den slags film som kun huskes af halvautistiske filmnørder skiftede Donald Petrie fag og spillefilmsdebuterede med komediedramaet 'Mystic Pizza' (1988). Det er en beskeden lille sag, der fik en positiv modtagelse af anmelderne. Blandt de tre teenagepiger i hovedrollerne ses en ung Julia Roberts.

Siden er det blevet til en håndfuld letbenede komedier af svingende kvalitet, heriblandt 'Gnavne gamle mænd' (1993), 'Halløj på Wall Street – forklædt som chef' (1996) og 'Agent Catwalk' (2000).

I 2003 scorede han et solidt hit med den romantiske komedie 'How to Lose a Guy in 10 Days'.

Petrie har lært sine færdigheder på American Film Institute, hvor han lavede kortfilmen 'The Expert'. Den imponerede en vis Steven Spielberg, der efterfølgende gav ham mulighed for at instruere et afsnit af tv-serien 'Amazing Stories'. Efterfølgende instruerede Petrie blandt andet et par afsnit af agent serien 'MacGyver' (1985-92) og 'L.A. Law' (1986-94). Sidstnævnte indbragte ham en Emmy-nominering for afsnittet 'The Venus Butterfly'.

Begge Donald Petries forældre har gjort karriere inden for de levende billeder - hans mor Dorothea som tv-producer og hans far Daniel som instruktør af primært tv-film. Hans bror Daniel har også instrueret et par tv-film og desuden skrevet en håndfuld manuskripter.

Under indspilningen af dramaet The Betsy var Donald chauffør for filmens stjerne Laurence Olivier.
< 1 >