Nick Park

Britiske Nicholas Wulstan Park er en pioner indenfor ler-animation. Hans navn vil altid være forbundet med to af hans elskede figurer opfinderen Wallace og hans hund, og medhjælper, Gromit. På dansk kendes parret under navnet Walter og Trofast.

Park lavede sin første tegnefilm som 13-årig og debuterede fire år senere på BBC med den animerede kortfilm 'Archie's Concrete Nightmare' (1974). I 1986 begyndte han at arbejde for filmstudiet Aardman Animations. En af hans første opgaver var at være med til at lave musikvideoen til Peter Gabriels kæmpehit 'Sledgehammer'.

I 1990 fik Park sin første Oscar for kortfilmen 'Creature Comforts', i hvilken en række dyr i en zoologisk have fortæller om deres drømme, tanker og daglige liv. Park genoptog ideen i 2003 med 13 nye episoder af 'Creature Comforts'

Siden fik Park kæmpe succes med sine novellefilm om Walter og Trofast - 'A Grand Day Out' (1989), 'De forkerte bukser' (1993) og 'A Close Shave' (1995). Den første blev nomineret til en Oscar for bedste animerede kortfilm, mens de to sidste vandt samme pris.

Parks første modellervokshistorie i spillefilmslængde, 'Flugten fra hønsegården' (2000) blev vel modtaget af publikum og anmeldere, men kunne ikke helt svinge sig op til samme sprudlende iderigdom og mesterlige historiefortælling - men det var stadig en af årets mest underholdende actionkomedier.

I 2005 kom den første spillefilm om Park to mest populære figurer - 'Walter og Trofast - Det store grøntsagskup'.
Født
06/12-1958 Preston, Lancashire, England
< 1 >