Alexander Payne

Efter at have bidraget med en novellefilmen 'My Secret Moments' til Playboy-videoen 'Inside Out' (1992) fik Alexander Payne sin spillefilmsdebut med ’Citizen Ruth’ (1996). Laura Dern har hovedrollen i en satirisk kommentar til den amerikanske debat om abort. Filmen fik førsteprisen ved filmfestivalen i München.

Komedien 'Election' (1999), der har Reese Witherspoon og Matthew Broderick i hovedrollerne, skildrer et elevrådsvalg på et gymnasium og ligesom meget positive anmeldelser og en pæn kommerciel succes. Payne skrev selv manuskript sammen med Jim Taylor, hvilket blandt andet indbragte dem en Oscar-nominering. Ved The Independent Spirit Awards blev filmen kåret som Best Film og Payne som Best Director.

Payne er medforfatter til 'Jurassic Park 3' (2001).

Tre år senere kom Payne hidtil mest ambitiøse projekt, komediedramaet 'About Schmidt', der har Jack Nicholson i hovedrollen som en pensioneret forsikringsagent. Ligesom sine to foregående film har Payne skrevet manuskript i samarbejde med Jim Taylor.

Payne er uddannet ved UCLA Filmschool i Los Angeles. Han har desuden en universitetsgrad i historie og litteratur fra Stanford University. Payne er af græsk afstamning og blev født med efternavnet Papadopoulos.
Født
30/11-1960 Omaha, Nebraska, USA
< 1 >