Run All Night

Den aldrende lejemorder Jimmy 'Gravedigger' Conlon er en alkoholiseret skygge af sig selv. Han fortryder, at han valgte mafiaens familie frem for sin egen, men en nat får han chancen til at råde bod på fortidens synder, da han redder sin voksne søn, Mike, fra at blive skudt. Uheldigvis var gerningsmanden søn af Jimmys gamle gangsterchef, Shawn Maguire, som nu går efter Mike og hans kone og børn. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Krimi, Thriller
Instruktør Jaume Collet-Serra
Medvirkende Liam Neeson, Genesis Rodriguez, Joel Kinnaman, Vincent D'Onofrio
Spilletid 114 min.
Biopremiere 16.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Liam Neeson

Høj og stolt som en træstamme, med en stemme som fugtig mos og et par dybe skovsøer som øjne. Nordireren William John Neeson blev et af 1990'ernes bløde sexsymboler i Hollywood med roller i naturdramaet 'Nell' (1994) og højlandsfilmen 'Rob Roy' (1995). Han var nu heller ikke tosset i Sam Raimis afsindige tegneserietornado 'Darkman' (1990), der ga...

Anmeldere

Politiken
"En lige højre lyder som to kolliderende lastbiler. Men det stilistiske blær og råberi er sjovere end hævnplottet og den overtydelige, sloganagtige dialog. Man savner lidt, at Neeson tog sig en slapper."

Berlingske
"Der er fuld knald på dramaet i »Run All Night«, der er dyppet i mørk paranoia på en klangbund af 70ernes mørke gangsterdramaer."

Ekstra Bladet
"Den underholder udmærket, så længe den spiller, og er så hurtigt glemt igen. Andet er vist heller ikke meningen."

B.T.
"...takket være et bundsolidt manuskript, et fantastisk klippearbejde, storslået lyd og ikke mindst et hold erfarne skuespillere mister filmen aldrig sit troværdige og helt igennem menneskelige ansigt."

Cinemazone
"... en sporadisk underholdende, men hurtigt glemt actionfilm af den slags, den irske veteran ærligt talt har lavet for mange af."

Ekko
"... selvom de fleste klichéer følges til punkt og prikke, har filmen faktisk en vis dybde og en stærk visuel side."

Brugere

12/04 15:10En Hæderlig Nat
Kan man undlade at tænke over det, ikke umulige men ret usandsynlige sammentræf der starter handlingen og sluge et par mindre kameler undervejs, så er dette her en habilt underholdende, solidt spændende og herlig gammeldags actionthriller med medrivende old school ramasjang.

Den har sine klicheer hist og her, som det anstrengte far/søn forhold og hovedpersonernes tungsindige baggrunde. Men det fungerer egentlig godt nok, til at man føler lidt for det.

Neeson er så også overraskende fin i hovedrollen, trods det at den minder om så meget andet han har lavet de sidste år. Også gamle Ed Harris er et kig værd, som gangsterboss, der som Neeson’s heroiske antihelt, betaler prisen for en syndig fortid.

Generelt spilles der dog godt og overbevisende i en mere end hæderlig film af den ...

02/03-16Hæderlig actionthriller.
Historien er ikke uden huller - men dem tilgiver man nemt, for skuespillet og action fejler ikke noget.
At en alkoholiker kan levere så meget fight virker lidt overraskende. Til gengæld er det ikke bare en kopi af Neesons andre roller, fra de seneste år.

15/05-15Liam Neeson og Ed Harris er strålende som gamle gangstere, der kæmper med arvesynden 5
Jaume Collet-Serra har åbenbart besluttet sig for at være Liam Neeson-instruktør. I hvert fald er "Run All Night" hans tredje film i træk med Neeson i én af de overbevisende action-hovedroller, han er slået ind på i de senere år.

Her spiller den nordirske stjerne en gangster, Jimmy Conlon, der efter et liv som hitman for én af New Yorks irske bander lever en ensom, sølle tilværelse. Han er fordrukken og plaget af de ting, han har gjort. Men han bliver nødt til at tage sig sammen og gå i aktion en sidste gang, da hans søn uforvarende bliver vidne til et mord og dermed en jaget mand. Hvilket betyder, at Conlon nu må konfrontere sine gamle venner.

"Run All Night" er en film om at se sine synder i øjnene - og ikke mindst også en film om arvesynd, eller rettere om at undgå den. For et c...

Fakta

Medvirkende
Jimmy Conlon Liam Neeson
Gabrielle Genesis Rodriguez
Mike Conlon Joel Kinnaman
Kriminalbetjent Harding Vincent D'Onofrio
Danny Maguire Boyd Holbrook
Shawn Maguire Ed Harris
Mr. Price Common
Pat Mullen Bruce McGill
Frank Holt McCallany
Eddie Conlon Nick Nolte
Bag kameraet
Instruktion Jaume Collet-Serra
Produktion Roy Lee, Michael Tadross, Brooklyn Weaver
Manuskript Brad Ingelsby
Fotografi Martin Ruhe
Klip Dirk Westervelt
Scenografi Sharon Seymour
Musik Junkie XL
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi, Thriller
Nøgleord Far-søn, Lejemorder, Mafia, New York
Premieredatoer
Biograf 16.04.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Vertigo Entertainment, Energy Entertainment
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...