Marshland (La isla mínima)

Året er 1980, og stedet er det politisk ustabile Spanien. To kriminalbetjente, Juan og Pedro, sendes fra Madrid til det støvede, andalusiske bøhland for at efterforske to teenagesøstres forsvinden. De lokale indbyggere synes bemærkelsesværdigt ligeglade med sagen, og efterhånden som betjentene afdækker flere mord, der passer ind i mønsteret, begynder provinsbyens sande ansigt at tone frem. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Alberto Rodríguez
Medvirkende Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, María Varod, Perico Cervantes
Spilletid 105 min.
Biopremiere 30.07.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Prøv lige at give de amerikanske tv-serier en pause og tag med ud på den gyngende grund med sumpet spansk spænding."

Berlingske
"Filmen overrasker til det sidste med drejninger i handlingen, og den er hele tiden både flot og beskidt. To modsatrettede tendenser der gør den møgcool at forsvinde ind i."

Jyllands-Posten
"... et billedbesnærende, intenst kig ind i mørkets marskland."

Weekendavisen
"'Marshland' er ond og effektivt underholdende, og samtidig føler man ikke, at man slipper for let. Der sidder stadig uforløst råd tilbage og nager, når filmen er slut."

Ekstra Bladet
"En af årets hidtil helt store oplevelser i biografen, der med garanti bliver en kommende kultklassiker."

B.T.
"... gennemarbejdet ned i mindste detalje. Den er fuld af lokalkolorit, sociale spændinger og et rivaliserende forhold mellem de to betjente ..."

Ekko
"'Marshland' er spækket med 'rigtige mænd', ligesom dem vi ser i amerikanske thrillere som 'Mud' og 'Winter’s Bone' – og i en række Clint Eastwood-roller. Det er, som om den hærdede facade skjuler en fortid, vi aldrig kommer helt til bunds i. Det skildres sublimt i 'Marshland's hærgede hovedpersoner. Deres mimik fortæller en forhistorie, som vi slet ikke ved, om vi tør kende."

Brugere

30/07-16Spansk True Detective
Fik lige set denne formidable spanske thriller, som udspilles efter Francos diktatoriske regime. Det er en eminent tegning af to forskellige kriminalbetjente, hvor den ene står for håndfaste old school metoder og den anden repræsenterer mere demokratiske idealer med en fremtid foran sig. Modsætningsforholdene er dog ikke sat på spidsen, for at skabe åbenlys konflikt, men er faktisk holdt på et subtil plan og er med til at drive historien tematisk fremad. Vi dumpes næsten med det samme ned i sumpområderne og filmen sammenlignes også med serien, True Detective. Filmen besidder ikke det filosofiske islæt, men er til gengæld skarpere på selve efterforskning og filmens tredje akt er fermt sat i scene. Fremragende skuespil og mageløs fotografering.

8/10 med pil op.

16/04-15Stærk politifilm med Franco-tiden lurende i baggrunden
I 1980 kommer to kriminalbetjente til Andalusiens marskland for at undersøge to teenagepigers forsvinden, og det viser sig, at andre er forsvundet før dem. Stærk spansk krimi, der er smukt iscenesat med sitrende noir-undertoner på et bagtæppe af Spanien i opbrud efter 40 års moralsk forfald under Franco.

Set på CPH:PIX 2015.

Fakta

Medvirkende
Juan Javier Gutiérrez
Pedro Raúl Arévalo
Trinidad María Varod
Padre Trinidad Perico Cervantes
Andrés Jesús Ortiz
Miguel Jesús Carroza
Jesús Salva Reina
Rodrigo Antonio de la Torre
Rocío Nerea Barros
Marina Ana Tomeno
Bag kameraet
Instruktion Alberto Rodríguez
Produktion José Antonio Félez, Mercedes Gamero, Gervasio Iglesias, Mikel Lejarza, José Sánchez-Montes
Manuskript Rafael Cobos, Alberto Rodríguez
Fotografi Alex Catalán
Klip José M. G. Moyano
Musik Julio de la Rosa
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Neo-noir, Periodefilm, Seriemorderfilm
Nøgleord 1980'erne, Politimand, Seriemorder, Spanien
Premieredatoer
Biograf 30.07.2015
Øvrige oplysninger
Sprog Spansk
Produktionsår 2014
Spilletid 105 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Atresmedia Cine, Atípica Films, Sacromonte Films
Biodistributør 41SHADOWS

Se også...