Grimsby

Nobby Butcher er en simpel proletar fra den engelske by Grimsby. Han elsker fodbold og har avlet 11 børn på sin kæreste. Hans lillebror, Sebastian, blev adopteret af en anden familie ved fødslen og fik siden job hos MI-6 som snigmorder. Da brødrene genforenes, har Sebastian netop opdaget et verdenstruende komplot. Men han forrådes og må flygte for livet med sin idiotiske bror på slæb. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Komedie, Thriller
Instruktør Louis Leterrier
Medvirkende Mark Strong, Sacha Baron Cohen, Isla Fisher, Penélope Cruz
Spilletid 83 min.
Biopremiere 10.03.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sacha Baron Cohen

Den kontroversielle britiske komiker Sacha Baron Cohen har haft en kometagtig karriere i sit hjemland siden han i 1998 blev kendt som den hvide homeboy Ali G, der har en stor interesse for håndvåben og euforiserende stoffer. Han er også skyld i at udtryk som 'Is it cos I is black?' nærmest er blevet den del af det engelske sprog. Kritikerne fr...

Anmeldere

Politiken
"Cohen er en forstenet bussemand i skoen, så plat og klam og irriterende, at man hverken orker at hade eller elske ham. Hvor ' Borat' og ' Præsidenten' har politisk bid, er ' Grimsby's halve hyldest til samfundets tabere mindre tankeprovokerende."

Berlingske
"Allerede efter en time og 20 minutter har filmen brugt sit krudt, og kun en god halv time undervejs er morsom. Og den halve time skal man naturligvis se i biografen, hvis man er fan af Sascha Baron Cohen."

Jyllands-Posten
"Når "Grimsby" alligevel bliver en underholdende film, skyldes det, at der er fart over feltet, skuespillet er aldrig pinagtigt, selvom nogle af indslagene er det, og at Strong får lov at fremvise både spændt maveskind og skuespiltalent sammen med den kiksede, men også loyalt fremstillede Nobby."

Information
"Det er lidt som at være i selskab med en drillesyg, præpubertær møgunge, der hele tiden laver pruttelyde, siger sjofle ord og prikker én i siden med en spids pind."

Ekstra Bladet
"Nogle film er så åndssvage og vulgære, at det ender med at være morsomt, hvad enten det nu er frivilligt eller ej. Andre film er så åndssvage og vulgære, at de ender med at blive - ja, åndssvage og vulgære. ' Grimsby' hører desværre i udpræget grad til i den sidste kategori."

B.T.
"...hele vejen igennem er ' Grimsby' krydret med actionoptrin, der giver fjollerierne en ekstra dimension. ' Grimsby' er bestemt ikke for alle. Men er du til Sacha Baron Cohen og plat-pinlige komedier som ' Klovn' og ' Spy', så skal du i biffen."

Cinemazone
"Nogle gange vil den det desværre så meget, at den faktisk glemmer at være sjov og at den også skal fortælle en gribende historie. Lad os håbe, det kommer næste gang."

Ekko
"Oasis-hår og utallige liter elefantsæd kan ikke skjule, at Sacha Baron Cohen var sjovere, dengang han satte sig selv på spil i autentiske situationer."

Brugere

09/09-16Spionkomedie vs engelsk underklasse.
Sacha Baron Cohen ser ud til at være færdig med sine halv-dokumentaristiske komedier, og har slået sig ned på de rene komedier.

Jeg tror også at kombinationen skjult kamera/konstruerede situationer er afprøvet, og jeg var nået til et punkt hvor jeg ofte tvivlede på at scenerne var helt ægte - dermed forsvandt noget af det sjove.

Grimsby er dels den gængse spionkomedie, som ligner en spionfilm med et plot om masseudslettelse - tilsat tilpas crazy situationer. Og dels er den Sacha Baron Cohen's kærlige kommentar til den engelske underklasse - som han udstiller på det grusomste.

Teknisk fejler filmen ikke noget, og Mark Strong er perfekt som den glatte og perfekte engelske spion. Faktisk fik jeg helt lyst til at se en hel spionfilm med ham som agent.

Filmen deler nok vandene mes...

Fakta

Medvirkende
Sebastian Grimsby Mark Strong
Norman 'Nobby' Grimsby Sacha Baron Cohen
Jodie Figgs Isla Fisher
Rhonda George Penélope Cruz
Dawn Rebel Wilson
Banu Gabourey Sidibe
MI-6-chef Ian McShane
Marianne Annabelle Wallis
Sorte Gareth David Harewood
Pædo-Pete Ricky Tomlinson
Bag kameraet
Instruktion Louis Leterrier
Produktion Sacha Baron Cohen, Nira Park
Manuskript Sacha Baron Cohen, Phil Johnston, Peter Baynham
Fotografi Oliver Wood
Klip Evan Henke, James Thomas
Scenografi Kave Quinn
Musik Erran Baron Cohen, David Buckley
Genrer og relationer
Genre Komedie, Thriller
Undergenre Agentkomedie, Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, Hooligan
Premieredatoer
Biograf 10.03.2016
Dvd 18.08.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Brothers Grimsby
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 83 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Big Talk Productions, Four by Two Films
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...