Self/less

Rigmanden Damien Hale er dødssyg af kræft. Han opsøger et mystisk firma, der hævder, at de kan flytte ham over i et sundt legeme, som han kan leve videre i. Efter Hales iscenesatte død 'genopstår' han under navnet Edward, og til at begynde med nyder han sin nye identitet. Men hans krop, som firmaet påstår er kunstigt fremstillet, viser sig at have tilhørt en anden - og snart er Edward en jaget mand. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Instruktør Tarsem Singh
Medvirkende Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode, Natalie Martinez
Spilletid 117 min.
Biopremiere 20.08.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tarsem Singh

(INSTRUKTØR)
Tarsem Dhandwar Singh debuterede som spillefilmsinstruktør med "The Cell" (2000), en morbid og surrealistisk seriemorderfilm. Inden ”The Cell” fik Singh smør på brødet ved at lave en række prisbelønnede reklamefilm og musikvideoer, blandt andet R.E.M.s berømmede "Losing My Religion".

Anmeldere

Politiken
"... interessant tanke - der desværre reduceres til ren spændingsmotor for en kun alt for jordnær thriller."

Berlingske
"På trods af de skiftende genrer i filmen og det vide spænd i fortællingen, er man hele tiden godt underholdt og udfordret på de forskellige mulige drejninger historien kan tage."

Weekendavisen
"Den forfølger ikke nogen af de moralske eller filosofiske diskussioner, som ligger så oplagt og byder sig til, og det fine billedmageri, som Tarsem Singh er mand for, bliver trist nok opløst i hektisk samlebåndsaction."

Ekstra Bladet
"Hver eneste scene plastres til med slap muzak og hurtige klip med det resultat, at filmen forvandles til en smart og overfladisk musikvideo."

Cinemazone
"Overraskelserne er små, og det er forbløffende hvor lidt Singh, der er i en historie, hvor feberramte flash backs og forvrængede virkelighedsopfattelser ellers burde ligge lige til højrebenet."

Ekko
"En original og tankevækkende idé bliver spildt på halvdårlig action, afstumpet skuespil og et alt for hektisk plot."

Brugere

02/03-16God idé ender som mellemvare.
Overførsel af bevidsthed, og dermed forlængelse af livet. En hovedrig entreprenør har råd til at betale hvad det koster, og får muligheden.
Det lyder som noget som kunne ende som en klassiker - og den starter også godt, mens Ben Kingsley er hovedpersonen. Desværre går luften stille og roligt ud af historien og thrilleren ændrer karakter fra Sci-Fi thriller til en lidt mere ordinær actionfilm.

07/09-15Jævnt uengagerende sci-fi-thriller overrasker slet ikke
En stenrig byggematador er ved at dø af kræft, da han kommer i kontakt med et firma, der tilbyder ham at overføre hans bevidsthed til en ny krop. Han tager imod tilbuddet (og betaler en formue for det), men der går ikke længe, før han begynder at få underlige syner, som antyder, at den nye krop ikke helt er det, han fik lovet.

Den farlige drøm om evigt liv er et tema, der er blevet behandlet i mange andre sci-fi-thrillere, og "Self/Less" bringer på den måde intet nyt til genren. Det handler helt efter bogen om, at der viser sig at være en særdeles høj pris for at forsøge at pille ved naturens orden. Og bagmændene bag den skumle teknologi skrider selvfølgelig også ind, når hovedpersonen kommer for tæt på sandheden.

Jeg havde så håbet på, at "Self/Less" kunne få noget ekstra fra at ...


Fakta

Medvirkende
Unge Damian Ryan Reynolds
Damian Ben Kingsley
Albright Matthew Goode
Madeline Natalie Martinez
Claire Michelle Dockery
Martin Victor Garber
Martins kone Melora Hardin
Leah Mariana Paola Vicente
Anton Derek Luke
Carl Sam Page
Bag kameraet
Instruktion Tarsem Singh
Produktion Ram Bergman, Peter Schlessel, James D. Stern
Manuskript David Pastor, Àlex Pastor
Fotografi Brendan Galvin
Klip Robert Duffy
Scenografi Tom Foden
Musik Dudu Aram, Antonio Pinto
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Kropsbytte, Kræft, Menneskejagt, Rigmand
Premieredatoer
Biograf 20.08.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 117 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Endgame Entertainment, Ram Bergman Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...