Jurassic World - 2 D (Jurassic World)

22 år efter 'Jurassic Park' er John Hammonds vision om en forlystelsespark med levende dinosaurer blevet til virkelighed på tropeøen Isla Nublar. Som en særlig attraktion har parkens genforskere fremelsket en helt ny dinosaurart, den dødbringende Indominus rex. Men som så ofte før, når videnskabsmænd leger Gud, går det galt, da det blodtørstige bæst slipper løs og skaber vild panik i parken. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Colin Trevorrow
Medvirkende Chris Pratt, Vincent D'Onofrio, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson
Spilletid 124 min.
Biopremiere 11.06.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Vincent D'Onofrio

Den alsidige og flittige Vincent Philip D'Onofrio er nok stadigvæk mest kendt for sin rolle som den tragiske tyksak Pyle i Kubricks Vietnamdrama 'Full Metal Jacket' (1987). Han tog 35 kilo på til rollen. I Burtons 'Ed Wood' (1994) spillede han en anden tyksak, Orson Welles. Han havde en mindeværdig rolle som forklædt ruminsekt i hittet 'Men in...

Anmeldere

Politiken
"Der er elementer af katastrofe- og monstergenrens hyggesadistiske (og masochistiske) ødelæggelsesrus. Der er retrohilsner til Spielbergs oprindelige film, men uden samme charme. Og så ligner helten, Owen Grady, spillet af den karismatiske gigastjerne Chris Pratt, en actionfigur så udspændt muskuløs i sin blå skjorte under safarivesten, at man næsten kan se ham dumpe ud af et Happy Meal."

Berlingske
"De opbyggelige budskaber er pakket ind i effektiv action i et hæsblæsende højt tempo, neglebidende spænding på vores centrale karakterers vegne og velplacerede glimt af humor."

Jyllands-Posten
"... filmen er sært udvendig og slapt bemandet."

Ekstra Bladet
"Det spielbergske touch er der intet af, og ' Jurassic World' rummer ingen uforglemmelige scener i stil med velociraptorerne på børnejagt i køkkenet fra etteren."

B.T.
"...For første gang i årevis blev undertegnede således både imponeret og skræmt (på den gode måde) over filmens intet mindre end fantastiske scenerier."

Cinemazone
"Med sin "bigger is better"-tilgang har Colin Trevorrow pustet det fascinerende univers op til næsten vulgære dimensioner. Som katastrofefilm fungerer seriens nyeste tilføjelse ganske vist nogenlunde, men den barnlige begejstring, som især seriens første kapitel besad, er desværre helt væk."

Ekko
"Dinoerne er større, flottere og mere levende end nogensinde, men fascinationen dræbes af ligegyldige monsterkampe."

Brugere

02/03-16Mere fra samme skuffe.
Man kan sagtens se at Spielberg er producer på filmen - den er i fin tråd med de tidligere, og måske især den første. Der er gode referencer i opbygningen og til enkelte scener i forhold til Jurassic Park.
Alt i alt en fin actionfilm, dog med et par plothuller som dog ikke skæmmer filmen for alvor på grund af glimrende action som fører filmen videre, inden vi når at reflektere for meget over det.

13/06-15Der er stadigvæk liv i de gamle dinoer.
Da jeg i 1993 så den første Jurassic Park blev jeg blæst væk. Effekterne var så vilde, at man sammen med skuespillerne faktisk oplevede den massive WOW-faktor det er at se en levende dinosauer spadsere rundt omkring én. Men filmen var ikke kun en effekt-film. Steven Spielberg, der instruerede, formåede at lave en klassiker, der ikke bare klarer tidens tand, men som også er særdeles seværdig for nye børn og nye generationer.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...ssic-world/445

11/06-15Vildt mange dinosaurer, der æder folk kan aldrig kun være en dårlig ting 4
Ja, Jurassic World går i store fodspor efter Steven Spielbergs milepæl, Jurassic Park, fra 1993. Dem udfylder den ikke. Det havde jeg heller ikke regnet med. Fair nok. Men ja, der er for mange CGI-øgler, generisk action og lidt for meget af det hele.

Men selvom større og vildere ikke er vejen til succes, er denne oppustede og delvist forpustede dinosaur altså et underholdende brøl.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=20250

Fakta

Medvirkende
Owen Grady Chris Pratt
Vic Hoskins Vincent D'Onofrio
Claire Dearing Bryce Dallas Howard
Zach Mitchell Nick Robinson
Gray Mitchell Ty Simpkins
Lowery Cruthers Jake Johnson
Barry Omar Sy
Henry Wu B.D. Wong
Simon Masrani Irrfan Khan
Karen Mitchell Judy Greer
Bag kameraet
Instruktion Colin Trevorrow
Produktion Patrick Crowley, Frank Marshall
Manuskript Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly
Fotografi John Schwartzman
Klip Kevin Stitt
Scenografi Ed Verreaux
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Dinosaurus, Forlystelsespark, Genetisk eksperiment, Seriefilm, Videnskabeligt eksperiment
Relaterede film The Lost World, Jurassic Park III, Jurassic Park, Jurassic World: Fallen Kingdom - 2 D
Premieredatoer
Biograf 11.06.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Selskab Universal Pictures, Amblin Entertainment, China Film
Biodistributør United International Pictures

Se også...