Sicario

Den idealistiske FBI-agent Kate Macer sendes til det lovløse grænseland mellem USA og Mexico. Her slutter hun sig til en specialgruppe, der bekæmper de magtfulde mexicanske narkokarteller. Gruppen ledes af den joviale Matt Grover og den gådefulde Alejandro Gillick, hvis motiver Kate har svært ved at greje. Men hun lærer hurtigt, at etik og moral er flydende begreber i kampen mod narkokriminaliteten. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Thriller
Instruktør Denis Villeneuve
Medvirkende Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro, Jon Bernthal
Spilletid 121 min.
Biopremiere 22.10.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Josh Brolin

Josh Brolin er født på en hesteranch i Californien. Han filmdebuterede i 1985 i Richard Donners larmende familiefilm "Goonierne". Herefter fulgte en række lavbudget-film og en hovedrolle i western-tvserien "The Young Riders" (1989-92). I slutningen af halvfemserne har han fået mere gang i karrieren med roller i film som sci fi-gyseren ”Mimic” (1...

Anmeldere

Politiken
"...er blæret afviklet og uafrystelig. En sjælden kombination."

Berlingske
"...er en isnende thriller, overraskende og overrumplende - og lige så nådesløs som det grænseland, den foregår..."

Jyllands-Posten
"...er en veldrejet spændingsfilm om konflikter, der er skildret mange gange før, ikke mere - og så alligevel meget mere på grund af mesterfotografen Roger Deakins billedsætning..."

Ekstra Bladet
"Hvis det er hårdtslående, illusionsløs underholdning uden blot antydningen af sentimentalitet eller udfrielse, De vil have, så får De det ikke serveret meget bedre end her."

B.T.
"Men selvom ' Sicario' bestemt ikke hygger om sit publikum, så leverer den fransk/canadiske instruktør Denis Villeneuve førsteklasses filmarbejde."

Cinemazone
"... en vigtig film i det evigt aktuelle spørgsmål om, hvad der er vigtigst: At se sig selv i spejlet eller se de onde bag tremmer?"

Ekko
"'Sicario' forener nervepirrende actionscener, der bliver en udfordring at toppe, med et paranoia-politisk drama om amerikanernes alt andet end rene kamp mod narkokarteller i Mexico."

Brugere

25/04-16en af de film 7
Jeg HADER film hvor man hele tiden skal prøve at gætte på Hvad de egentlig snakker om, hvor de er og hvad de laver der. En disciplin George Clooney var ret god til for et par år siden..

Den fortællerstil er der åbenbart en del der elsker, men jeg synes det ødelægger en hver for form for underholdede element som jeg synes der skal være i en hver god film.. Også dokumentarer..

Om det er morsomt, spændende, interessant eller noget helt fjerde, er lige meget, men man skal først og fremmest være underholdt.. Sicario er ingen af delene..

Samtidig er det også et problem, at jeg ikke rigtig ved hvad nyt den skal bringe.. Fortæller de om hvor stort et problem kriminaliteten er i Mexico og USA? det ved vi godt.. Fortæller den om amerikanernes svigtende moral, når det gælder egne interes...

02/03-16Med ondt skal ondt fordrives.
Man skulle jo tro at en indsatsleder fra FBI havde prøvet lidt af hvert. Men når det drejer sig om narkokarteller så er alt lige et par step op - og her er vores hovedperson, spillet af Emily Blunt, i den grad en novice.
Uden at vide helt hvorfor, bliver hun tilknyttet en speciel indsatsstyrke som ingen officielt kender til.
Denne hemmelige styrke udfører opgaver af taktisk art og har rekrutteret mennesker som uden tøven er lige så effektive, som modstanderne. Repræsenteret af Josh Brolin og serveret i en særlig grad af kold onskab gennem Benicio Del Toro.
Vi ser det hele gennem øjnene på den stadig naive FBI agent, som kun langsomt forstår hvad hendes rolle i det hele er. Og det er også især fordi vi kun får brudstykker af sandheden at den virkelige thriller fungerer.
Sidst i filmen...

20/12-15Uforløst skuffelse

31/10-15Mørkets mexicanske hjerte
FBI slår til mod en afsidesliggende bygning i Arizona for at befri et gidsel kidnappet af et mexicansk narkokartel. Men det, de finder, viser sig at være meget værre: Et slagtehus fyldt med ligene af kartellets ofre. Da lederen af indsatsstyrken efterfølgende får tilbudt at komme med i en særlig task force mod kartellet, siger hun straks ja. Men det bliver en langt barskere tur ud på kanten af reglerne, end hun havde regnet med.

"Sicario" er en potent rejse ind i mørket, en slags "Heart of Darkness" sat i narkoland. Mere effektivt end nogen andre film, jeg har set, formidler den de mexicanske kartellers skræmmende verden, hvor brutal vold er løsningen på alle udfordringer. Men den er mindst lige så interesseret i det, der sker på den anden side, hvor den amerikanske 'War on Drugs' har...

29/10-15I narkoens lænker
Eftersom jeg ikke har lagt skjul på min begejstring for Denis Villeneuves indtog i Hollywood, så er det vist på sin plads, at jeg fortsætter rosen i forbindelse med hans biografaktuelle film "Sicario".

Det fortjener den nemlig. Mange krimi-thrillere der tager udgangspunkt i narkokampen i Amerika har de sidste mange år haft tradition for kun at være vellykket som hårdtslående genreværker, mens det menneskelige aspekt ofte føles forlorent (eller ikke-eksisterende). "Sicario" excellerer både som forbandet effektivt genreværk men i lige så høj grad på det psykologiske plan. Som en forrået fætter til Soderberghs "Traffic" byder den på hårdkogt naturalisme af bedste skuffe, der trods sit trøstesløse miljø bider sig fast i sit publikum og aldrig svigter ens opmærksomhed.

Den helt store ge...

Fakta

Medvirkende
Kate Macer Emily Blunt
Matt Josh Brolin
Alejandro Benicio Del Toro
Ted Jon Bernthal
Steve Forsing Jeffrey Donovan
Jennings Victor Garber
Rafael Raoul Trujillo
Reggie Daniel Kaluuya
Silvio Maximiliano Hernández
Bag kameraet
Instruktion Denis Villeneuve
Produktion Basil Iwanyk, Thad Luckinbill, Trent Luckinbill, Edward McDonnell, Molly Smith
Manuskript Taylor Sheridan
Fotografi Roger Deakins
Klip Joe Walker
Scenografi Patrice Vermette
Musik Jóhann Jóhannsson
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord FBI-agent, Mexico, Narkosmugling
Relaterede film Sicario 2: Soldado
Premieredatoer
Biograf 22.10.2015
Dvd 17.03.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Thunder Road Pictures, Black Label Media
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...