Steve Jobs

Den visionære Steve Jobs revolutionerede computerverdenen som direktør for firmaet Apple. Bagsiden af hans geni var en afstumpet kynisme, som frastødte næsten alle omkring ham. I de intense timer før tre store produktlanceringer - i 1984, '88 og '98 - konfronteres Jobs med forsmåede kolleger, venner, direktører og sin eks, Chrisann, hvis datter, Lisa, han nægter at vedkende sig faderskabet til. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Danny Boyle
Medvirkende Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels
Spilletid 121 min.
Biopremiere 21.01.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Danny Boyle

(INSTRUKTØR)
Den engelske Danny Boyle begyndte sin karriere i teaterverdenen. Efter et par tv-produktioner, blandt andet med afsnit af krimiserien 'Inspector Morse', debuterede Boyle som spillefilmsinstruktør med den sorte thriller-komedie 'Mord mellem venner' (1994), der blev et kæmpe kult-hit. Det var dog ingenting sammenlignet med 'Trainspotting' (1996...

Anmeldere

Politiken
"...er knivskarpt skåret med fokus på hans død og genopstandelse som Apple-frelser."

Berlingske
"... et fascinerende - og i sidste ende også sært rørende - portræt af æblekongen, der ville være kejser."

Jyllands-Posten
"Det er et under, at noget velkendt kan forekomme så nyt, som tilfældet er det med Danny Boyles fremragende film om Steve Jobs."

Weekendavisen
"... sjov, skarp og helt ekstremt anspændt."

Information
"Det er ikke nogen nem opgave at skildre et sådant menneske på film på en ordentlig måde, men det lykkes for Danny Boyle i den underholdende 'Steve Jobs' ..."

Ekstra Bladet
"...udover Apple-fetichister (men dem er der selvfølgelig også nogle millioner af) har jeg svært ved helt af se målgruppen til 'Steve Jobs', der hverken overbeviser som drama eller som dokumentation."

B.T.
"... absolut en seværdig og vedkommende film om en mand, et produkt og en tid, som kom til at revolutionere hele vores måde at kommunikere på."

Cinemazone
"dover de skiftende formater, er der dog ikke meget af Boyle's præg, som man mærker i filmen, der på billedsiden ikke er synderlig mindeværdig. Steve Jobs har heldigvis sin styrke i dialogen og interaktionen mellem personerne, og på den front leverer den til fulde."

Ekko
"Danny Boyle balancerer mellem beundring for den kompromisløse æstetiker og medlidenhed med den menneskefjendske forretningsmand. Han går til historien om den ikoniske computernørd, som en ateist ville lave en film om paven – med en blanding af fascination og distance."

Brugere

20/08-16Boyle på prøve
En smule atypisk biopic af den store IT personlighed, Steve Jobs. Filmen er fortalt i tre akter eller kapitler om man vil - tre produktpræsentationer, som et vendepunkt i Jobs karriere. Dermed strækker filmen sig over en længere periode og det ses også rent teknisk som i måden filmen er optaget på i forskellige formater. Alt sammen glimrende udført. Og formidabelt spiller af Fassbender. Den synes at mangle noget udefinerbart ved første øjekast, så måske fortjener den et syn til. Men ikke mange indvendinger herfra. Det er solidt sat i scene.

02/03-16Danny Boyle er en bedre instruktør end Joshua Michael Stern.
Men det vidste vi i forvejen. Vi vidste også at Steve Jobs på mange måder var selvforherligende og innovativ. Måske kræver det geniale også et enormt ego? Jeg er lidt delt hvis jeg skal bedømme de to Jobs film op imod hinanden - for jeg synes egentligt at Ashton Kutcher gjorde et godt stykke arbejde i den første film. Og Fassbender er altså ikke meget bedre i sin fremstilling - desuden ligner han ikke helt så godt som Kutcher. Den første Jobs film forsøgte lineært at fortælle og Jobs og hans vigtigste landevindinger. Denne udgave giver glimt af det samme, gennem 3 "Behind the Scene" fortællinger - sammen med hans forhold, eller manglende samme, til datteren. Så ja, denne film vinder på det kunstnerriske - men taber lidt på at den kun har et mindre udsnit om Jobs med.

22/02-16Blændende fortolkning af verdens mest berømte æblemand 3
Det siger noget om, hvor vigtig en it-personlighed Steve Jobs var, og hvor stort et navn han generelt var i USA, at der få år efter hans død er lavet to biopics om manden, der mere end nogen anden var Apples ansigt udadtil. Den første, den to år gamle "Jobs", var temmelig ligegyldig trods udmærket spil af Ashton Kutcher i hovedrollen. Så jeg var spændt på, om denne film ville være et mere interessant portræt af Jobs. Og det er den heldigvis. Meget mere.

Først og fremmest er jeg imponeret over de konsekvente og skarpe valg, Aaron Sorkin har taget i manuskriptet. "Steve Jobs" er reelt skrevet som et teaterstykke i tre akter og dermed slet ikke nogen kronologisk fortalt, traditionel biopic. Hvem havde set det komme?

Men Sorkin har tydeligvis først og fremmest ønsket at finde ind til e...

30/01-16Æblet der faldt langt fra stammen 4
Det virkede i sin tid som om, vi blev frarøvet en gylden mulighed for at se den ultimative biografversion af Steve Jobs, da David Fincher og Christian Bale forlod produktionshelvedet omkring dette projekt. Jeg skal ikke kunne sige, hvad vi gik glip af, men jeg bukker i beundring for det, vi har fået. Nøjagtig ligesom produkterne Apple laver, så har denne film wauw-effekt.

Danny Boyle gelejder os fornemt igennem tre nøgle-akter i Jobs karriere, og på trods af at 98 procent af det hele er samtaledrevet, så er der ikke et sekund, der føles overflødigt. Det er godt nok længe siden, at en drama-film er fløjet så hurtigt afsted for mig. Den har masser af finesse og en næsten uvirkelig sans for timing. Boyle har i den grad genvundet min tillid efter den skuffende "Trance".

Netop idéen med...

Fakta

Medvirkende
Steve Jobs Michael Fassbender
Joanna Hoffman Kate Winslet
Steve Wozniak Seth Rogen
John Sculley Jeff Daniels
Andrea Cunningham Sarah Snook
Chrisann Brennan Katherine Waterston
Andy Hertzfeld Michael Stuhlbarg
Joel Pforzheimer John Ortiz
Avie Tevanian Adam Shapiro
Lisa Jobs 19 år Perla Haney-Jardine
Bag kameraet
Instruktion Danny Boyle
Produktion Danny Boyle, Guymon Casady, Christian Colson, Mark Gordon, Scott Rudin
Manuskript Aaron Sorkin
Fotografi Alwin H. Kuchler
Klip Elliot Graham
Scenografi Guy Hendrix Dyas
Musik Daniel Pemberton
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Computer, direktør, Far-datter, Internet, it-firma
Relaterede film Jobs
Premieredatoer
Biograf 21.01.2016
Dvd 17.06.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Cloud Eight Films, Decibel Films
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...


Jobs
2013
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

127 Hours
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Selma
2014
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Butler
2013
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trumbo
2015
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk