Warcraft: The Beginning - 3 D (Warcraft)

Azeroth er et fredeligt, magisk kongerige bevogtet af troldmænd. Men end ikke magi kan redde dagen, da en hær af orker fra en døende planet flygter til Azeroth gennem en portal. Kongen af Stormwind kalder alle racer i Azeroth sammen - mennesker, elvere og dværge - for at bekæmpe invasionen. Grupperingerne har dog forskellige dagsordener, og orkerne har også deres grunde til at handle, som de gør. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Instruktør Duncan Jones
Medvirkende Travis Fimmel, Paula Patton, Robert Kazinsky, Toby Kebbell
Spilletid 123 min.
Biopremiere 26.05.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...med ' Warcraft' har Duncan Jones ikke bare skabt den hidtil bedste spilfilmatisering, han har også skabt en af de bedste fantasyfilm overhovedet."

Berlingske
"Selv om bløde øjeblikke forsøges smuglet ind, vil de fleste dog nok i længden føle, at mange scener bliver en smule endimensionelle, fordi de næsten alle indeholder meget dybe, bøse stemmer og skallesmækkende slag med store firkantede køller."

Jyllands-Posten
"Trods de svulstige effekter er "Warcraft: The Beginning" en ekstremt flad film."

Ekstra Bladet
"Når man nu har set eksempelvis ' Ringenes Herre' og ikke mindst ' Game of Thrones', er det nærmest en fornærmelse, at man forsøger at spise os af med noget, der er så ekstremt primitivt tænkt og udført. Der er ganske enkelt ikke en eneste blot tilnærmelsesvis interessant karakter eller scene undervejs."

B.T.
"Man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med som udenforstående. Det hele lyder formentlig naturligt, hvis man er fan af spillet og kender hele mytologien, men for en nytilkommen som mig virker det meget rodet."

Cinemazone
"Warcraft er ikke nogen dårlig film, og som et forsøg på at skabe et episk fantasy eventyr, er den endda relativ vellykket. Den forsøger bare at gabe over for meget, og ender med blot at føles generisk og overambitiøs, selvom dele af rejsen er ganske underholdende."

Ekko
"Personerne er papfigurer, funkis-dialogen varierer mellem eksposition og floskel, og som introduktion til universet føles manuskriptet, som om det er skrevet af en overivrig trettenårig, der snubler over sine ord af bare begejstring."

Brugere

12/07-16Fået lyst til at spille WOW
Jeg kender ikke spillet eller universet, men når man ser filmen, så er man ikke i tvivl:

Allerede efter 15 min. havde jeg fået dannet mig et overblik over universet og karaktererne.

Ukendte b-skuespillere var gode i filmen, undtagen "slave-orkinden" Garona (Paula Patton)... for meget kliche i replikker og i hendes karakter.

Havde absolut ingen forventninger til filmen.
Den var god og jeg følte mig underholdt.
Jeg så filmen sammen med en dreng på 13 år.

Næsten 4 sjerner herfra.

31/05-16Wow!
Én stjerne Ekstra bladet?! Én?! Det er useriøst. Én stjerne betegner et makværk, og det er Warcraft altså ikke. Ligegyldigt at anmelderen har ret til sin mening eller ej.

Warcraft er en super intens, flot og perfekt pacet fantasyfilm, der flere gange gav mig gåsehud, når detaljeringsgraden i de computeranimerede orker overvældende mine øjne, eller når deres rå brutalitet gav mig åndenød.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/warcraft/471

Fakta

Medvirkende
Anduin Lothar Travis Fimmel
Garona Paula Patton
Orgrim Robert Kazinsky
Durotan Toby Kebbell
Blackhand Clancy Brown
Kong Llane Wrynn Dominic Cooper
Medivh Ben Foster
Gul'dan Daniel Wu
Lady Taria Ruth Negga
Moroes Callum Keith Rennie
Bag kameraet
Instruktion Duncan Jones
Produktion Stuart Fenegan, Alex Gartner, Jon Jashni, Charles Roven, Thomas Tull
Manuskript Duncan Jones, Charles Leavitt, Chris Metzen
Fotografi Simon Duggan
Klip Paul Hirsch
Scenografi Gavin Bocquet
Musik Ramin Djawadi
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Nøgleord 3-D, Baseret-på-computerspil
Premieredatoer
Biograf 26.05.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 123 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Universal Pictures, Atlas Entertainment, Legendary Pictures, Blizzard Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...