Disorder (Maryland)

Vincent er soldat i de franske specialstyrker og kommer hjem fra sit ophold i Afghanistan med posttraumatisk stresssyndrom. Han får midlertidigt job som sikkerhedsvagt for en libanesisk våbensælgers kone og barn, der bor i den luksuriøse kystvilla Maryland. Vincent flytter ind i huset, og skønt alt lader til at ånde fred, aner han, at der er fare på færde ... © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama, Thriller
Instruktør Alice Winocour
Medvirkende Matthias Schoenaerts, Diane Kruger, Paul Hamy, Zaïd Errougui-Demonsant
Spilletid 98 min.
Biopremiere 04.08.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Dramaet om 'usikkerhedsvagten' Vincent er bedst, så længe spørgsmålene overskygger svarene. I en times tid er ' Disorder' en virkelig inciterende film, hvor Matthias Schoenaerts præsterer rent og stærkt på linje med 'Rust & Ben'."

Berlingske
"...begynder som et karakterdrevet drama ala de bedste vi kender fra 1970erne, men slutter som en meget voldelig spændingsfilm, hvor man lige skal lægge logikken fra sig, hvis spændingen skal holdes ved lige. Sammenlagt set er det dog let at tilgive de billige trick, når især Schoenaerts' mindste trækninger leveres med en stærk overbevisning."

Jyllands-Posten
"...selvom Schoenaerts brillerer, så kan han ikke alene lave om på, at Winocour ikke i tilstrækkelig grad formår at tilspidse den spænding, der skulle være filmens nerve. Derfor overraskes man ikke spor, da suspense-øjeblikket indtræder, og det er fatalt i en thriller."

Information
"Desværre lykkes det ikke Disorder at få selve thrillerplottet til at dirre lige så meget af spænding som hovedrollen, det forekommer fladt, selv i den mere hæsblæsende fase af filmen."

Cinemazone
"Winocour baserer halvdelen af sin film på en kemi, der ikke får plads til at udfolde sig tilfredsstillende, men hun har samtidigt fuldkomment styr på spændingsmomentet i Disorder."

Ekko
"Det er Winocours anden spillefilm, og den er interessant. Men desværre mangler Vincent og Jessie psykologisk dybde, hvorfor det er svært at mønstre en større interesse."

Brugere

17/08-16Uden sikkerhed
Den franske Afghanistan-veteran Vincent bliver hyret som sikkerhedsvagt for en libanesisk forretningsmands familie. Vincent kæmper med det PTSD, han har med hjem fra krigen, men er alligevel i stand til at opfatte de faresignaler, der viser, at nogle er ude efter familien.

Med "Disorder" har forfatter-instruktør Alice Winocour lavet en film, der godt nok kommer i thriller-indpakning, men først og fremmest handler om PTSD. Med dygtig brug af håndholdt kamera samt et snigende og skærende lydbillede i baggrunden skaber Winocour en konstant snigende fornemmelse af usikkerhed og angst for, hvornår der igen sker noget farligt. På den måde bliver publikum trukket ind i hovedet på Vincent, der netop har svært ved at finde ro og har alle sanser stillet ind på potentielle faresignaler.

For s...

Fakta

Medvirkende
Vincent Loreau Matthias Schoenaerts
Jessie Diane Kruger
Denis Paul Hamy
Ali Zaïd Errougui-Demonsant
Imad Whalid Percy Kemp
Tom Victor Pontecorvo
Kevin Michaël Dauber
Franck Franck Torrecillas
Tarik Chems Eddine
Pierre Duroy Philippe Haddad
Bag kameraet
Instruktion Alice Winocour
Produktion Emilie Tisné
Manuskript Alice Winocour, Jean-Stéphane Bron, Robin Campillo, Vincent Poymiro
Fotografi Georges Lechaptois
Klip Julien Lacheray
Scenografi Samuel Deshors
Musik Mike Lévy
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Afghanistan, Krig i Afghanistan, Post-traumatisk stresssyndrom, Soldat
Premieredatoer
Biograf 04.08.2016
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2015
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Darius Films, Dharamsala
Biodistributør 41SHADOWS

Se også...