Suburra

Gangsteren Samurai ligger i store forhandlinger om at lave en havnefront i Rom om til et nyt Atlantic City. Den kendte, korrupte politiker Malgradi er i lommen på Samurai og hjælper ham med papirerne, men i skyggerne lurer de rivaliserende gangsterbander, som også vil have en bid af Samurais kage. Der bliver holdt møder, men i en verden som deres, hvor vold er hverdagssprog, holder freden ikke længe. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Stefano Sollima
Medvirkende Claudio Amendola, Pierfrancesco Favino, Greta Scarano, Jean-Hugues Anglade
Spilletid 130 min.
Biopremiere 22.09.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...giver ikke som ' Gomorra' et øjenåbnende realistisk indblik i et lukket miljø, men præsenterer en mere glat version. I ' Gomorra' gav det pote, at mafiosoerne blev spillet af ægte forbrydere. I ' Suburra' er både slyngler og duller umiskendeligt filmisk fotogene."

Berlingske
"Et stort, farverigt persongalleri giver mulighed for mange overraskelser undervejs, og det er logisk, at amerikanske Netflix har valgt ' Suburra' som grundlag for sin første italienske tv-serie. Voldsomt underholdende."

Jyllands-Posten
"Blandt kendte filmkunstnere, der kan have inspireret instruktøren, Stefano Sollima, kan nævnes Scorsese og Brian de Palma, for trods et par huller i historien ... afvikles forløbet som perfekt film noir."

Weekendavisen
"Man begynder i skepsis, men giver sig hen."

Cinemazone
"Ja, vi har set alle ingredienserne før, men når de er sammensat så effektivt som her, må man overgive sig. Suburra fortjener et stort publikum..."

Ekko
"Suburra er rig på undergangsstemning, og de melankolske billeder er mesterlige."

Brugere

14/10-16Rom, korrupt by
Paven er på vej til at trække sig tilbage, og den italienske regering er ved at falde, og det sender krusninger i retningen af Rom-forstaden Ostia. Her er mafiaen med hjælp fra både korrupte politikere, lokale bander og Vatikanets bank ved at gøre klar til at bygge en ny kasinoby. Men tiden er knap, og korthuset begynder at ramle, da en ung prostitueret dør af en overdosis.

"Suburra" er den første Netflix-finansierede film fra Italien, og instruktør Stefano Sollima stiller skarpt på den klassiske italienske trio af korrupte magthavere: stat, kirke og organiseret kriminalitet. Historien er hentet fra en roman af samme navn, og den fletter dygtigt høj og lav sammen i et net, der spænder fra regeringskontorer til kriminelle på gaden.

Sollima klipper dygtigt frem og tilbage mellem en r...

Fakta

Medvirkende
Samurai Claudio Amendola
Filippo Malgradi Pierfrancesco Favino
Viola Greta Scarano
Kardinal Berchet Jean-Hugues Anglade
Sebastiano Elio Germano
Sabrina Giulia Gorietti
Nummer 8 Alessandro Borghi
Moglie Malgradi Lidia Vitale
Jelena Yulia Kolomiets
Manfredi Anacleti Adamo Dionisi
Bag kameraet
Instruktion Stefano Sollima
Produktion Marco Chimenz, Gina Gardini, Giovanni Stabilini, Riccardo Tozzi
Manuskript Sandro Petraglia, Stefano Rulli, Giancarlo De Cataldo, Carlo Bonini
Forlæg Giancarlo De Cataldo, Carlo Bonini
Fotografi Paolo Carnera
Klip Patrizio Marone
Scenografi Paki Meduri
Musik Pasquale Catalano
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Gangsterfilm
Nøgleord Gangster, Italien, Korruption, Politiker
Premieredatoer
Biograf 22.09.2016
Dvd 26.01.2017
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Italien
Sprog Italiensk
Produktionsår 2015
Spilletid 130 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Cattleya, Rai Cinema
Biodistributør Filmbazar
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...