Peter og dragen - 2 D - med dansk tale (Pete's Dragon)

Den 8-årige dreng Peter mister sine forældre i et biluheld. Da han stikker af fra ulykkesstedet, møder han i skoven en vaskeægte drage, som han kalder Elliott. Den rare drage bliver drengens bedste ven. Efter seks år bliver Peter fundet af skovfogeden Grace. Sammen må de afgøre, om Peter er klar til at genindtræde i civilisationen, eller om han skal blive i skoven og passe på sin kære Elliott. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør David Lowery
Medvirkende Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley, Oona Laurence
Spilletid 102 min.
Biopremiere 13.10.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bryce Dallas Howard

Den rødhårede Bryce Dallas Howard fik sit store gennembrud som den blinde Ivy Walker i M. Night Shyamalan s gyserdrama 'The Village' (2004). Instruktøren fik øje på hende, da han så hende i en teateropsætning af Shakespeares As You Like It i New York. Hun blev efterfølgende tilbudt rollen uden audition. Året efter overtog hun rollen som Grace ...

Anmeldere

Politiken
"Natur-kultur-kampen bølger spændende, indtil Peter hos naturvejleder Grace og hendes skovhuggerfar (fejlcastede Robert Redford) genfinder den eneste lykke, Disney kender: familiens skød."

Berlingske
"Sorg, legesyge, savn, det hele ses i Eliots store øjne, og er efterårsferien ved at sætte sine spor, er »Peter og dragen« ikke noget dumt sted at søge hen med børnene."

Information
"...en livsbekræftende hyldest til fantasi og forestillingsevne, og det tjener instruktøren, David Lowery, og Disney, der også står bag denne film, til ære, at de for det meste holder sødmen og sentimentaliteten på afstand."

Ekstra Bladet
"Filmens stivbenede facon bliver kun understreget af den ekstremt klodsede og unaturlige danske versionering. Hvis man ikke gider gøre sig mere umage, skulle man måske bare lade helt være."

B.T.
"...er en varm og vellavet film om familie, natur og venskab. Og selvom der også er masser af drama, så kan alle glæde sig over en lykkelig og venlig slutning."

Cinemazone
"... et sødt og vellykket drageeventyr, hvor alle involverede tager opgaven helt alvorligt – og det klæder historien, der kunne være endt klægt og sukkersødt, men som i stedet får sit eget magisk-nostalgiske liv."

Ekko
"Det er svært ikke at blive forført."

Brugere

03/02-17Hyggeligt genbrug fra Disney.
Disney har lavet en plan - samtlige klassikere fra arkivet skal genindspilles med almindelige skuespillere, blandet med ny animations teknik. Og det lader til at det sender en ny generation i biografen, så hvorfor ikke?

Grundhistorien er der altså ikke noget nyt i - det er en opdatering af den gamle udgave, som delvist var animeret. Venskabet mellem en dreng og en "fantasi-ven" - som ikke er ren fantasi. Det omgivende samfund forstår selvfølgelig ikke at sådan en drage kan være venligsindet - og så opstår det forventede drama.

Fakta

Medvirkende
Grace Bryce Dallas Howard
Martin Robert Redford
Peter Oakes Fegley
Natalie Oona Laurence
Jack Wes Bentley
Gavin Karl Urban
Sherif Gene Dentler Isiah Whitlock Jr.
Woodrow Marcus Henderson
Grace (dansk stemme) Neel Rønholt
Martin (dansk stemme) Finn Nielsen
Peter (dansk stemme) Frederik Riebeling Jørgensen
Natalie (dansk stemme) Laura Lünell
Jack (dansk stemme) Mikkel Arndt
Gavin (dansk stemme) Jacob Lohmann
Sherif Gene Dentler (dansk stemme) Jens Jørn Spottag
Woodrow (dansk stemme) Sigurd Holmen le Dous
Bag kameraet
Instruktion David Lowery
Produktion James Whitaker
Manuskript David Lowery, Toby Halbrooks
Fotografi Bojan Bazelli
Klip Lisa Zeno Churgin
Scenografi Jade Healy
Musik Daniel Hart
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Nøgleord Biluheld, Bilulykke, Computeranimation, Drage, Forældreløs, Genindspilning, Remake, Venskab
Relaterede film Peter og dragen Elliott
Premieredatoer
Biograf 13.10.2016
Dvd 16.02.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2016
Spilletid 102 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walt Disney Productions
Biodistributør The Walt Disney Company
Dvd-distributør The Walt Disney Company

Se også...