La La Land

Mia drømmer om at blive filmstjerne i Hollywood, men må tage til takke med et job i kaffebaren på et filmselskab. Til en af Los Angeles' mange fester møder hun pianisten Sebastian, hvis store ambition er at åbne en gammeldags jazzklub. Parret forelsker sig for fuld musik, men deres respektive drømme forløber ikke helt som planlagt i byen, hvor vejen mod toppen er brolagt med knuste hjerter. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Komedie, Musical
Instruktør Damien Chazelle
Medvirkende Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Callie Hernandez
Spilletid 126 min.
Biopremiere 23.02.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er en film, som det er virkelig svært ikke at elske af hele sit filmhjerte. Så hvorfor lade være?"

Berlingske
"Musicalgenren er intet mindre end genfødt med Damien Chazelles på én gang moderne og klassiske musical »La La Land«. En elegant, intelligent og original hyldest til stjernedrømme og -drømmere..."

Jyllands-Posten
"Man må straks søge hjertelæge, hvis ikke man forelsker sig i Damien Chazelles moderne musical."

Information
"Allerede fra åbningsscenen er Damien Chazelles musical 'La La Land' en overbevisende og totalt opløftende fornøjelse, som anbefales enhver, der kan undvære alvor i et par timer."

Ekstra Bladet
"...som en uforbeholden hommage til fatamorganaet Hollywood generelt samt musicalgenren i særdeleshed er den fuldstændig uimodståelig."

B.T.
"...selvom slutningen måske ikke er helt så lykkelig, som man kunne håbe på, så forlader man biografen med en fornyet tro på drømmen, romantikken, musikken og livets uafviselige magi."

Cinemazone
"...er en skøn drøm af en musical baseret på elementer med langtidsholdbarhed fra fabrikkens storhedstid. Et spind af drømme, vævet sammen af de elementer, drømme er gjort af. Kort sagt: En drøm af en musical."

Ekko
"Damien Chazelle har virkelig formået at transcendere formatet og samtidig udtrykke sin dybeste kærlighed til genren. Og så demonstrerer han den eneste troskab over for traditioner, der er værdi i. Nemlig den, der skiller dem ad for så at samle dem igen."

Brugere

10/07 00:28Lidt overvurderet
Flot filmet, og mange gode tanker sendt mod filmens temaer. Slutningen er dog lidt for romantisk fra denne anmelders side.

07/01-19FORLOREN HOLLYWOOD PÅ DÅSE 4
Det er natten til mandag den 27. november 2017. Klokken er mange, men jeg er en af dem, der aldrig har svært ved at holde mig vågen på Oscar-natten. Den selvglade vært Jimmy Kimmel får mig til at længes tilbage til dengang prisuddelingen var en både mere seriøs og morsom begivenhed. Billy Crystal stod typisk for løjerne og priserne blev ikke uddelt ud fra ting som politisk korrekthed. I år kan man ikke engang finde en, der gider være vært! Men aftenen byder på kærligt gensyn med to store skuespillere, som vi filmfans har savnet gennem længere tid: Warren Beatty og Faye Dunaway, som annoncerer vinderen af årets film, ”La La Land”. Jeg er i en tilstand af chok.

”La La Land” fortæller historien om det unge par Sebastian og Mia (Gosling og Stone), som forsøger at slå igennem i Los Angeles...

09/05-17Invitation to the (Eternal) Dance
En skuespiller og en jazzpianist kæmper begge for blot at få arbejde, da de tilfældigt støder på hinanden i Los Angeles. Ved deres første møder får de et dårligt indtryk, men det bliver vendt til en flirt og et forhold, hvor de samtidig støtter hinanden i at realisere deres drømme. Men med succes kommer der også forviklinger.

For tre år siden fik Damien Chazelle et bragende gennembrud med "Whiplash", og den succes gjorde det muligt for ham at finde et andet manuskript frem fra skuffen. Resultatet er "La La Land", der først og fremmest er en hyldest til musicalstilen fra Hollywoods guldalder, som Chazelle gerne vil opdatere til et moderne look i en lige så klassisk Hollywood-fortælling om Hollywood.

Det lykkes i stor stil i flere af filmens sang- og dansenumre. Ikke mindst i den flo...

25/03-17Yesterday, Today, Tomorrow 4
Der er elementer af stor elegance, ægte filmmagi og mesterlig begavet filmkunst i instruktørs Damien Chazelle musikalske kærlighedserklæring til blandt andet Hollywood. Som helstøbt værk fungerer ”La La Land” så desværre ikke helt så fantastisk, som den gør i enkeltdele.

Historien føles aldrig helt fyldestgørende på mig. Uden at efterlade mig kold, så har den ikke nok følelsesmæssigt pondus, til at gøre et dybere indtryk og deraf kommer også en følelse af, at filmen er mere overfladisk end nødvendigt, selv for musicalgenren.

Der bydes ellers på en både sød og ikke uvæsentlig fortælling om kærlighed og drømme, tilsat en vedkommende underliggende tematik, der både peger bagud (som de slidte vægmalerier og andet f.eks. er et fint symbol på) og fremad med gode pointer om både menneske...

11/03-17Between a smile and a tear 42
- eller mød mig på en kasse bajere.

Spoilers,

You can't always get what you want
But if you try sometimes well you might find
You get what you need

I Liverpool er "la" slang for både love og lavatory, livets to store kontraster. Trods referencen til Liverpool-bandet A Flock Of Seagulls (I Ran) har La La Lands amerikanske instruktør Damien Chazelle næppe haft denne oplagte symbolik i tankerne, da han gav filmen sin titel, som nok i stedet hentyder til en blanding af musik og Los Angeles - filmens rammer. La La Land er blevet omtalt som en musical, let og feel good-agtig. En hyldest til Hollywood. Kritikken har bl.a. gået på det samme. Det er imidlertid skudt forbi, for filmen er en bittersød hvis ikke bitter film, et traumatisk næsten neurotisk nostalgi-trip i dobbelt poten...

13/02-17Nostalgien længe leve.
Så fik jeg set det alt Oscarbuzzen har samlet sig om. Det kostede lige en tur til London og en sen forpremiere. Men den er bestemt værd at få et nærmere bekendtskab med.

Efter Damien Chazelle's fantastiske Whiplash, og de mange Oscarnomineringer (vanvittige 14) - så måtte det jo være en af årets absolutte filmiske højdepunkter.

Er den så det som alle sukker efter?

Det korte svar er ja. Men det er også det som Natholdet's vært Anders Breinholt ville kalde "Ananas i egen juice".

Ligesom Hollywood hyldede "The Artist" for at hylde Hollywood, og stumfilm genren - så hylder Hollywood denne gang "La la Land" for at hylde musical genren, tilsat dans - som i den grad hylder Hollywood.

Men hvor er det en fed rejse, at være med på - så glem det, og lad dig rive med på en fantastisk...

Fakta

Medvirkende
Sebastian Ryan Gosling
Mia Emma Stone
Keith John Legend
Tracy Callie Hernandez
Alexis Jessica Rothe
Caitlin Sonoya Mizuno
Bill J.K. Simmons
Laura Rosemarie DeWitt
Greg Finn Witrock
Josh Josh Pence
Bag kameraet
Instruktion Damien Chazelle
Produktion Fred Berger, Gary Gilbert, Jordan Horowitz, Marc Platt
Manuskript Damien Chazelle
Fotografi Linus Sandgren
Klip Tom Cross
Scenografi David Wasco
Musik Justin Hurwitz
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Musical
Undergenre Romance
Nøgleord Filmproduktion, Hollywood, Jazz, Jazzklub, Los Angeles, Pianist, Skuespiller
Premieredatoer
Biograf 23.02.2017
Dvd 06.07.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 126 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Marc Platt Productions, Gilbert Films, Black Label Media, Impostor Pictures
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...