Trolls - dansk tale - 2 D (Trolls)

De langhårede trolde er et livsglad folkefærd, som bryder ud i sang, hver gang noget fryder dem - hvilket sker hyppigt. Men så begynder flere trolde at forsvinde på mystisk vis. Superoptimisten Poppy, der er troldenes leder, allierer sig med byens eneste surmuler, Kvist, og drager ud for at redde vennerne fra de skumle borkere. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Mike Mitchell, Walt Dohrn
Medvirkende Stine Bramsen, Christopher Nissen, Jonas Schmidt, Peter Nørgaard
Spilletid 92 min.
Biopremiere 13.10.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mike Mitchell

(INSTRUKTØR)
Mike Mitchell debuterede som spillefilmsinstruktør med komedien "Er du til noget?" efter at have skrevet, produceret og instrueret kortfilmen "Herd". Han har arbejdet i udviklingsafdelingerne på mange større filmselskaber og desuden lavet storyboards til for eksempel ”Antz” (1998).

Anmeldere

Politiken
"Sangglade puslinger med danske Gjøl-troldes hårrejsende paryk og ansigtstræk, tilført et stænk smølfer plus My Little Ponys neonpastelfarver - er det uimodståeligt nuttet?"

Berlingske
"Animationsfilmen virker umiddelbart, som om den er lavet til mindre børn, men med sin humor og charme vil den gribe effektivt opad i aldersgrupperne, alt efter hvor nuttet man synes de små, behårede trolde er. Og den skal også nok gribe et godt stykke ind i de voksnes rækker."

Jyllands-Posten
"...har et soundtrack, der nærmest ikke kan købes for penge, og det er i den grad med til at sætte den rette danse-synge-krammestemning i en film, der bobler af charme og glæde."

Ekstra Bladet
"Der er endog meget langt op til niveauet fra Dream-Works' bedste film - de første i serierne om ' Shrek' og ' Kung Fu Panda' - der netop opererede på flere planer med mange intertekstuelle referencer."

B.T.
"Personligt havde jeg det som om, jeg var taget til fange i en giga Fætter BR-butik - omringet af en hær af syngende minitrolde i alskens neon-farver. Ingen af dem i min kulør."

Cinemazone
"Filmen er lavet i børnehøjde og hold da op hvor er den kæk, men den har så meget på hjerte og er nedenunder sit tykke lag af glimmerstøv og pangfarver en fin lille fabel om indre lykke. Og den slags morale har ingen aldersbegrænsning."

Ekko
"Dreamworks rammer en for en sjælden gangs skyld ikke skiven med Trolls, der buldrer af sted i et galoperende tempo, som ikke kan skjule den tyndbenede historie."

Fakta

Medvirkende
Poppy (stemme) Stine Bramsen
Kvist (stemme) Christopher Nissen
Kong Gisle jr. (stemme) Jonas Schmidt
Skymand (stemme) Peter Nørgaard
Kong Peppy (stemme) Torben Sekov
Chenille (stemme) Anilde Chilala Kaputu
Satin (stemme) Azilda Ester Chilala Kaputu
Biggie (stemme) Tom Jensen
Cooper (stemme) Mathias Klenske
Smidge (stemme) Søren Ulrichs
Bag kameraet
Instruktion Mike Mitchell, Walt Dohrn
Produktion Gina Shay
Manuskript Jonathan Aibel, Glenn Berger
Fotografi Yong Duk Jhun
Klip Nick Fletcher
Scenografi Kendal Cronkhite
Musik Christophe Beck
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Computeranimation, Trold
Premieredatoer
Biograf 13.10.2016
Dvd 16.03.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2016
Spilletid 92 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab DreamWorks Animation
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...