To tøser ta'r affære (It Takes Two)

Gadepigen Amanda og rigmandsdatteren Alyssa kender ikke hinanden, men alligevel er de fuldkommen ens. Det udnytter de for at få splejset den enes reservemor Dian og den andens alenefar Roger sammen. Men i kulissen står de onde kommende adoptivforældre og den lede society-pige Clarice. Der skal en del snedighed og en række heldige tilfælde til, før de to tøser kan komme sikkert i mål. © Scope

Produktionsår 1995
Genre Komedie
Instruktør Andy Tennant
Medvirkende Kirstie Alley, Steve Guttenberg, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Spilletid 97 min.
Biopremiere 05.07.1996
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Andy Tennant

(INSTRUKTØR)
Efter en række tv-film og -serier siden slutningen af 1980erne spillefilmsdebuterede Andy Tennant med familiekomedien 'To tøser ta'r affære' i 1995, efterfulgt af den romantiske komedie 'Fools Rush In' (1997) og en sød modernisering af Askepot-historien, 'For evigt' (1998). Med sin fjerde spillefilm, det epsike drama 'Anna og Kongen' (1999) v...

Anmeldere

Scope
Baseball og hjerter af guld

"To tøser ta'r affære" er en sukkersød komedie om to piger, der ligner hinanden som to dråber vand, og splejser den enes far og dens andens reservemor sammen. Det er kvalmende nuttet og uforpligtende godmodigt.

På den københavnske Kanal 2 har i længere tid kørt den ulideligt rørstrømske amerikanske familieserie "Hænderne fulde", om en enlig fars besvær med tre 'dejlige men hyperaktive' børn. Nu, med premieren på familiekomedien "To tøser ta'r affære" får man til sin rædsel afsløret, at den mest afskyelige rolle i "Hænderne fulde", den pussenussede og storøjede Michelle, ikke spilles af én, men hele to skuespillere: Tvillingerne Mary-Kate og Ashley Olsen. De kan altså gøre dobbelt så meget skade for den gode smag. Vorherre bevare os!

Tvillingerne spiller med imponerende krukkethed tiltelrollerne i "To tøser ta'r affære" og det hele er ikke så slemt, som man kunne forvente, for alt i alt er filmen en venlig og behagelig familiekomedie om, hvordan modsætninger mødes og ægte kærlighed opstår. Ni-årige Amanda (Mary-Kate Olsen) er det, éns farmor ville kalde 'en rigtig krudtugle', et rapkæftet og balstyrigt gadebarn med et hjerte af guld. Hun er vokset op på et børnehjem, og endskønt hun er demonstrativt selvstændig, og helst bruger tiden på baseball og andre drengestreger, er hun alligevel tæt knyttet til socialpædagogen Diane (Kirstie Alley som fortsætter sin glorværdige familiekomedie-karriere fra "Det er mig der snakker"-filmene; skal hun da aldrig spille andet?).

Diane har endnu ikke fundet Den store kærlighed, "that home-run, over the fence, hit-it-out-of-the-park thing", som det hedder i baseball-sprog. I stedet ønsker hun at adoptere Amanda, men har ikke mulighed for det af økonomiske årsager, og pigen står istedet til bortadoption hos den skrækkelige Butkis-familie (og jo - vittigheden er, at navnet lyder som 'buttkiss' - "røvslikker"). Snart opstår alligevel muligheden for et lykkeligt liv for både Amanda og Diana, da de igennem indviklede forbindelser møder industrikongen Roger Callaway (sympatiske Steve Guttenberg, kendt fra den uendelige lavkomikserie "Politiskolen") og dennes velopdragne og kultiverede datter Alyssa (Ashley Olsen), hvis moder døde kort efter Alyssas fødsel (Trivia: Man kan forøvrigt altid kende forskel på de to tvillinger, da Ashley er højrehåndet, mens Mary-Kate er venstrehåndet).

De to piger er diamentrale modsætninger, den ene rig og sofistikeret, den anden fattig og grov, men tilfældigvis ligner de hinanden som to dråber vand, (et tilfælde vi iøvrigt aldrig får forklaret). Der er selvfølgelig ikke langt til den klassiske forveklingskomedie og rollebytnings-temaet, hvor vittighederne kan opsummeres i sætningen "du er ikke rigtig dig selv idag". Efter at de to tøser har leget lidt med hinandens roller, finder de ud af, at de hellere må få sammensvejset Diane og Roger, for at undgå h.h.v. en ildevarslende plejefamilie og en ulidelig kommende high-society stedmoder (spillet enstrenget morsomt af Jane Sibbet, kendt fra bl.a. "Santa Barbara"). Om den svære opgave som tveægget giftekniv lykkes for de snarrådige småpiger, skal ikke afsløres her, men sikkert er det, at Diane og Roger passer virkelig godt sammen.

"To tøser ta'r affære" er en standard Hollywood familiekomedie, hvor alle mennesker er søde og rare mod hinanden, problemerne aldrig er større, end de kan klares med et smil, og alting ender godt. Fotograferet totalt anonymt og fortalt så selv de bagerste rækker kan være med. Her tabes ingen punch-lines på gulvet, og underlægningsmusikken fører os behændigt fra stemning til stemning.

Producerne James Orr og Jim Cruishank har tidligere stået for "Tre mand og en lille baby" og "Halløj i klosteret 2", så de kan deres andenrangskomedie-kram. "To tøser ta'r affære" er pastelfarvet drømmeri om heste og lange rækker af tøjdyr til pigeværelset, med lidt lagkagekomik til at bløde op for de sentimentale passager. Det er sødt og sjovt, og alt, alt for meget af det gode. Alligevel har den selvtilfredse krukkethed en egen sær charme, og forhåbentlig vil små børn og deres forældre finde filmen fornøjelig.

Brugere

02/01-05MKA er for seje
Anonym
jeg synes at filmen er rigtig god og jeg er mega stor fan af mary-kate og ashley olsen.. de er mega pæne... jeg er ikke et sekund i tvilv når jeg skal købe en film skal det helst være med MKA....

11/12-04Den styrer
Anonym
Jeg er helt vilde med Ashley og mary-kate.Det er en super fed film.

08/08-04mary-kate og ashley olsen
Anonym
hejsa
jeg er en pige på 16 år der er helt vild med
mary-kate og ashley olsen
og også med its takes two
jeg synes at det er for fedt at nogen kunne finde på at tegne ashley og mary-kate som tegne serie
hilsen en kæmpe store mary-kate og ashley fan
ps ashley og mary-kate er meget kønne og seje piger

02/01-04Haii
Anonym
Hej Alle sammen.
Jeg er en pige fra Danmark der er MEGA fan af Mary-Kate og Ashley olsen!
Hvis i også synes om dem så prøv min side om dem www.idaknow.tk
KRAM Ida
P.S. It takes two er bare så god!!!!!!!!

23/07-03Mary-kate og Ashley :-)
Anonym
Jeg synes det er en jævn fed film, og jeg elsker de tøzer herre meget. Men "Our Lips are sealed" og "Passport to Paris" Er sQ "oZze" total gode. De er røv fede begge to.
Desuden har jeg også lavet en hjemmeside om dem, så hvis der er nogle der har lyst må i sQ gerne tage et lille smutkig derind.

www.olzen-world.webbyen.dk

Prøv den.

De styrer!!!!!!

Røvfed film

25/06-03Endnu mere seeeeeejjjjjttttttt
Anonym
Mary-kate og Ashley styrer for vildt

Mega god sej super kodym over mega dejlig stor lille over dejlige seje kanon FILM

23/04-03Fed Film
Anonym
En vildt go' film........

Mary-Kate og Ashley styrer for vildt.........

08/01-03sk*** god film
Anonym
Jeg synes det er en rigtig, rigtig god film den er god, underholdene og jeg synes Mary-Kate (Amanda) og Ashley (Alyssa) spiller rigtig godt.
HALLO der ude bag ved skærmen!!!! Se den her film den er rigtig god.

m.v.h. Martin

16/11-02den er for god
Anonym
det er en rigtit god flim

Fakta

Medvirkende
Diane Barrows Kirstie Alley
Roger Callaway Steve Guttenberg
Amanda Lemmon Mary-Kate Olsen
Alyssa Callaway Ashley Olsen
Vincenzo Philip Bosco
Clarice Kensington Jane Sibbett
Carmen Michelle Grisom
Frankie Desmond Robertson
Tiny Tiny Mills
Patty Shanelle Henry
Bag kameraet
Instruktion Andy Tennant
Produktion Jim Cruickshank, James Orr
Manuskript Deborah Dean Davis
Fotografi Kenneth D. Zunder
Klip Roger Bondelli
Scenografi Edward Pisoni
Musik Ray Foote, Sherman Foote
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 05.07.1996
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 97 min.
Solgte billetter 3.077
Selskab Warner Bros., Rysher Entertainment
Biodistributør Constantin Film

Se også...