T2: Trainspotting

For 20 år siden stak Mark Renton af til Amsterdam med den formue, som han og junkievennerne havde stjålet. Nu vender han hjem til Edinburgh og det gamle slæng. Spud kæmper stadig med sit stofmisbrug, mens Sick Boy har store planer om at bygge sin tantes pub om til et bordel. Den voldelige Begbie sidder bag tremmer, men da han hører om Rentons tilbagekomst, bryder han ud for at få hævn over forræderen. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Komedie
Instruktør Danny Boyle
Medvirkende Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner
Spilletid 117 min.
Biopremiere 02.03.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert Carlyle

Robert Carlyle debuterede i 1990 i Ken Loachs barske, socialrealistiske komedie "Riff-Raff" og var lidt af en sensation som den maniske Begbie i Danny Boyles kulsorte tornado af en storbykomedie, ”Trainspotting” (1996). Carlyle arbejder ofte sammen med instruktøren Antonia Bird; blandt deres kollaborationer er "Priest" fra 1994, ̶...

Anmeldere

Politiken
"...er en ambitiøs og veldrejet epilog, helt og holdent loyal, ja, nostalgisk over for 1' erens univers. Men med en vemodig undertone af resignation, som af gode grunde ikke havde indfundet sig hos de kriminelle hedsporer dengang."

Berlingske
"Fuld af velklingende og morsomme dialoger, leg med kamera og klip, pakket med musik. Som etteren. Historien, der gentager sig. Og gerne for min skyld."

Jyllands-Posten
"...det lykkes for Boyle - en instruktør, der kan pryde sin filmografimed store dramaer som "127 Hours" (2010), "Slumdog Millionaire" (2008) og "The Beach" (2000) - der formår at gøre gensynet både underholdende og relevant uden at fortabe sig i ligegyldig pastiche og fortidsdyrkelse."

Information
"Man kan argumentere for, at den nye film mangler den første films friskhed – det er basalt set den samme historie, der fortælles – men den rummer scener, der er fuldt ud lige så tossede og sjove som den første film."

Ekstra Bladet
"...er bestemt ikke nogen stor skuffelse og ej heller nogen dårlig film - men modsat forgængeren er den blot endnu en o. k. film uden den der fornemmelse af at have fået en visuel blodtud."

B.T.
"...selvom to'eren selvfølgelig ikke kan hamle helt op med originalens anarkistiske vanvid, så er underholdningsværdien i ' T2 - Trainspotting' bundsolid."

Ekko
"Filmen kredser interessant om hævntørst og tilgivelse. Men det store problem i 'T2 Trainspotting' er, at filmen kun bevæger sig fremad i ganske korte intervaller ad gangen, før den kigger tilbage."

Brugere

22/04-17En unødvendig fortsættelse
20 år efter at han stak af med de penge, han og vennerne havde scoret på en narkohandel, vender Mark tilbage til Edinburgh. Han får en blandet velkomst hos de gamle venner, men det er især en grim overraskelse, at den psykopatiske Begbie samtidig flygter fra fængslet. For Begbie vil selvsagt have blodhævn.

Fortsættelsen til "Trainspotting" viser de gamle venner som midaldrende - hvor de groft sagt stadig sidder fast i det samme lort som dengang. Spud er langt ude på heroin. Sick Boy kalder sig nu bare Simon, men er også stadig afhængig, har arvet en nedslidt pub og er stadig fyldt med store planer, som for tiden handler om at score kassen på et bordel. Begbie er stadig Begbie. Og Mark har ikke rigtig fået det fede liv efter at være løbet med alle pengene.

Det setup kommer der både ...

14/03-17fanboyle
Det er dælme usikker grund, som Danny Boyle og hans kompagnoner bevæger sig ud i med en fortsættelse til nyklassikeren Trainspotting. Heldigvis har Boyle valgt ikke at forsøge at efterligne den første films anarkistiske energi eller dens unikke personlighed, men har med T2: Trainspotting i stedet begået et andet bæst, der er skabt af melankoli, for aktørerne bag, for karaktererne, og for filmen i sig selv. Og dette element, en smertefuld melankoli over fortiden, fungerer fantastisk og originalt i Boyles nye film. Desværre filtreres hele værket ikke igennem denne prisme, og T2: Trainspotting er faktisk noget af det mest ujævne, som Boyle har begået i sin imponerende og endeløst fascinerende karriere (jeg er fanboy af manden, skal der lige tilføjes). Mangel på en ordentlig historie og den ...

Fakta

Medvirkende
Mark Renton Ewan McGregor
Francis Begbie Robert Carlyle
Sick Boy Jonny Lee Miller
Spud Ewen Bremner
Diane Kelly Macdonald
Gail Shirley Henderson
Nikki Anjela Nedyalkova
Rentons far James Cosmo
Mikey Forrester Irvine Welsh
Jailhouse Simon Weir
Bag kameraet
Instruktion Danny Boyle
Produktion Bernard Bellew, Danny Boyle, Christian Colson, Andrew Macdonald
Manuskript Irvine Welsh
Forlæg Irvine Welsh
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Jon Harris
Scenografi Mark Tildesley
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Afpresning, Fangeflugt, Far-søn, Fængsel, Genforening, Narkoman, Sequel
Relaterede film Trainspotting
Premieredatoer
Biograf 02.03.2017
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2017
Spilletid 117 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab TriStar Pictures, DNA Films, Cloud Eight Films, Decibel Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...