The Great Wall - 2 D (The Great Wall)

Matt Damon

I slutningen af 1990’erne var Matt Damon Hollywoods nye wonderboy, der så ud til ikke at kunne sætte en fod forkert. I 1996 fik han megen opmærksomhed for sin rolle i 'Det afgørende bevis', hvor han spiller en veteran fra Golfkringen, der er blevet heroinmisbruger. Hans store gennembrud kom med 'Good Will Hunting' (1997), hvis Oscar-belønne...

Anmeldere

Politiken
"Trods flotte scener med den computerhjulpne superhelts våbenjonglering eller for eksempel en uvejrshimmel oversået med hundredvis af varmluftballoner, der skal bringe hæren fra ydermuren til rigets midte, er og bliver strukturen i historien monoton som et videospil..."

Berlingske Tidende
"Der er måske ikke helt så meget i dybde i »The Great Wall«, som den gerne vil give udtryk af - mødet mellem Øst og Vest, frygten for det fremmede, kampen mod grådigheden - men det gør ikke det store. Ikke når Yimou står bag billederne. Der bør ses på det størst mulige lærred."

Jyllands-Posten
"Vel er "The Great Wall" flot, og ikke mindst i Imax kommer nærkampene med de animerede bæster til deres ret, men den efterlader sit publikum med en underligt fad fornemmelse."

Ekstra Bladet
"Et gevaldigt og imponerende flop. Men ikke desto mindre et flop, som ikke engang en rolle-spillende teenager vil finde interessant."

B.T.
"Den kinesiske instruktør Yimou Zhang -der ellers har lavet prisbelønnede film som ' Hero' og ' House of Flying Daggers' -forsøger sig her med fantasy-og action-genren, men skulle nok alligevel holde sig til kampsport-action, for man bliver godt nok hurtigt træt af især monsterdelen af filmen."

Cinemazone
"Historien er kedelig, skuespillet er ikke godt nok og kampscenerne er anonyme. Alligevel er der en vis fornøjelse i The Great Wall. Der er nok visuelt spektakel til, at filmen gør sig godt i IMAX 3D..."

Ekko
"Mødet mellem Øst og Vest rummer mange interessante kulturforskelle, men i The Great Wall nivelleres de til en farveløs masse."


Fakta

Medvirkende
William Garin Matt Damon
Lin Mae Tian Jing
Ballard Willem Dafoe
Wang Andy Lau
Tovar Pedro Pascal
General Shao Hanyu Zhang
Peng Yong Lu Han
Chen Kenny Lin
Wu Eddie Peng
Deng Xuan Huang
Bouchard Pilou Asbæk
Bag kameraet
Instruktion Yimou Zhang
Produktion Jon Jashni, Peter Loehr, Charles Roven, Thomas Tull
Manuskript Max Brooks, Carlo Bernard, Doug Miro, Edward Zwick, Tony Gilroy, Marshall Herskovitz
Fotografi Stuart Dryburgh, Xiaoding Zhao
Klip Mary Jo Markey, Craig Wood
Scenografi John Myhre
Musik Ramin Djawadi
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Monsterfilm, Periodefilm
Nøgleord Kina, Monster, Soldat
Premieredatoer
Biograf 16.02.2017
Øvrige oplysninger
Land USA, Kina
Produktionsår 2016
Spilletid 104 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Atlas Entertainment, Legendary Entertainment, Legendary East, Kava Productions, Le Vision Pictures
Biodistributør United International Pictures