Ghost in the Shell - 2 D (Ghost in the Shell)

I den nære fremtid overlever en kvinde en voldsom ulykke ved at blive genopbygget som cyborg - en menneskehjerne i kunstig krop. Under navnet Major indsættes hun som supersoldat i kampen mod terrorister, der kan hacke sig ind i folks hjerner og styre deres psyke. Da Major indser, at hendes liv ikke blev reddet, men stjålet af teknologikoncernen Hanka, får hun også et personligt regnskab at gøre op. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Rupert Sanders
Medvirkende Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Takeshi Kitano, Juliette Binoche
Spilletid 106 min.
Biopremiere 06.04.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Takeshi Kitano

Takeshi Kitano lærte at danse og synge og gøre andre klovnerier af den berømte komiker Senzaburo Fukami. Han afprøvede sine talenter på en natklub, inden han fik stor succes på tv som den ene del af duoen "The Two Beat" i begyndelsen af 1970'erne. Siden har ”Beat” Kitano etableret sig som en af Japans største og mest alsidige medieper...

Anmeldere

Politiken
"Man behøver ikke just at blive forsynet med en ekstra portion kunstig intelligens for at følge med i handlingen, men filmens knaldkulørte stil og helt vilde virtuelle iscenesættelser er altså et seriøst kick i øjet."

Berlingske
"Rupert Sanders, der debuterede med »Snow White and the Huntsman« for fem år siden, giver et vitalt bud på en fremtid, hvor mennesker og robotter smelter sammen uden at gå ned på hverken den gode historie med indbyggede overraskelser, der ikke skal afsløres her, eller på den visuelle side af fremtidsvisionen, der er så vigtig i en science-fictionfilm."

Jyllands-Posten
"Det er actiontungt cyberpunk-sci-fi, der har visuelt velfungerende scener her og der, men som tynges af kedsommelige plotudredninger og slåskampe."

Information
"... det er trods alt sjældent at se så stort anlagt en film tillade sig at være så eftertænksom som Ghost in the Shell, der samtidig får en vis dybde og tyngde forærende alene takket være Scarlett Johanssons tilstedeværelse."

Ekstra Bladet
"Det er ganske enkelt lykkedes at skabe et blændede flot, dystopisk fremtidsunivers, der ligner en slags ' Blade Runner' på turbo i syreregn."

B.T.
"Desuden er kemien mellem Johansson og medspillere som Juliette Binoche efter omstændighederne imponerende nuanceret. Og endelig er computereffekterne nærmest frygtindgydende flotte. Det er således umuligt at se, hvor grafikken begynder, og virkeligheden stopper. Den fremtidige skyline i fantasiens Tokyo er fantastisk."

Cinemazone
"... en noget fortyndet udgave af forlægget, men der er stadig en smuk cyberpunksjæl i filmens biomekaniske krop, og det gør den alligevel værd at se."

Brugere

05/06-17Medrivende cyberpunk af den gode, gamle skole
I en nær fremtid fyldt med dårligt vejr og cyberteknologi er major Mira Killian en del af en antiterror-enhed, der bliver involveret i efterforskningen af en serie angreb, hvor robotter går amok. Sagen viser sig at have tråde i mange retninger, heriblandt til Killians egen fortid, og hvordan hun fik de cyber-opgraderinger, der gør hende til enhedens mest effektive agent.

"Ghost in the Shell" er naturligvis baseret på den berømte manga af samme navn, der i hjemlandet Japan er omsat til en serie lige så roste tegnefilm. Men nu er den altså blevet udsat for Hollywood i en realfilm instrueret af Rupert Sanders, der også stod bag den stilfulde "Snow White and the Huntsman".

Og stilfuld er i høj grad kodeordet her. "Ghost in the Shell" er virkelig flot realiseret med enorme mængder compu...

Fakta

Medvirkende
Major Scarlett Johansson
Batou Pilou Asbæk
Daisuke Aramaki Takeshi Kitano
Dr. Ouelet Juliette Binoche
Kuze Michael Pitt
Han Chin Han
Ladriya Danusia Samai
Ishikawa Lasarus Ratuere
Saito Yutaka Izumihara
Borma Tawanda Manyimo
Bag kameraet
Instruktion Rupert Sanders
Produktion Ari Arad, Avi Arad, Steven Paul
Manuskript Jonathan Herman, Jamie Moss
Forlæg Masamune Shirow
Fotografi Jess Hall
Klip Neil Smith
Scenografi Jan Roelfs
Musik Clint Mansell
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Cyborg, Hacker, Politikvinde, Remake
Premieredatoer
Biograf 06.04.2017
Dvd 10.08.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 106 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Paramount Pictures, Grosvenor Park Productions, DreamWorks SKG, Reliance Entertainment, Seaside Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...