The Handmaiden (Ah-ga-ssi)

I 1930'ernes Korea ansættes tyven Sookee som tjenestepige hos den unge japanske enke Hideko, som lever et isoleret liv hos sin onkel. Sookees hensigt er at franarre enken hendes arv sammen med sin mandlige kompagnon, som vil forføre Hideko og gifte sig med hende. Men som tiden går, bliver opgaven mere og mere kompliceret for Sookee, da hun forelsker sig i den smukke enke. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Thriller
Instruktør Chan-wook Park
Medvirkende Min-hee Kim, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo
Spilletid 144 min.
Biopremiere 12.04.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... malerisk mesterhåndværk med erotisk suspense."

Berlingske
"144 minutter suser afsted i selskab med koreanske Park Chan-Wooks sofistikerede, foruroligende, sexede og sorthumoristiske svindlerfabel »The Handmaiden«..."

Jyllands-Posten
"Et intrikat, paranoiadrevet plot gør Park Chan-wooks erotiske drama til en storladen oplevelse."

Information
"Alt ved Park Chan-wooks nye film The Handmaiden er en visuel nydelse, der nærmest nagler tilskueren til sædet i en dekadent rus, man næsten skammer sig over. Men også kun næsten. For den sydkoreanske instruktørs nye film er så meget mere end æstetik."

Cinemazone
"Jeg glemmer med garanti ikke The Handmaiden igen, og jeg glæder mig allerede til at se den udvidede udgave, der skulle være ude i Korea. Filmoplevelser fås simpelthen ikke bedre end det her."

Ekko
"... det uventede lesbiske forhold mellem fruen og kammerpigen er afgjort filmens mest pikante attraktion – dog langt fra dens eneste."

Brugere

08/06-17Smuk, fascinerende og virkelig aparte
I mellemkrigstidens Korea bliver en ung lommetyv rekrutteret af en greve, der vil placere hende som stuepige for en ung japansk adelskvinde. Greven, der i virkeligheden er en svindler, har brug for hjælp til at vinde den unge kvindes hjerte, så han kan få fingrene i hendes arv, som hendes onkel og værge ellers lurer på. Men de forskellige aktørers planer fletter sig snart sammen i et uforudsigeligt spil.

Med "The Handmaiden" fortsætter den fremragende sydkoreanske instruktør Park Chan-wook i lidt samme stil, som han senest slog ind på i "Stoker". Dystert, men svulstigt melodrama, som dog her udspiller sig i instruktørens eget hjemland under den lange japanske besættelse. Og med en farlig erotisk dimension, der samtidig også giver mindelser om Parks forrige film, "Thirst".

Det er sv...

Fakta

Medvirkende
Lady Hideko Min-hee Kim
Sook-Hee Tae-ri Kim
Grev Fujiwara Jung-woo Ha
Onkel Kouzuki Jin-woong Jo
Frøken Sasaki Hae-suk Kim
Lady Hidekos tante So-ri Moon
Junko Ha-na Han
Unge Hideko Eun-hyung Jo
Bag kameraet
Instruktion Chan-wook Park
Produktion Syd Lim, Chan-wook Park
Manuskript Sarah Waters, Chan-wook Park, Seo-kyeong Jeong
Fotografi Chung-hoon Chung
Klip Jae-Bum Kim, Sang-Beom Kim
Scenografi Seong-hie Ryu
Musik Yeong-wook Jo
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Erotisk drama, Romance
Nøgleord 1930'erne, arv, Enke, Homoseksuel, Lesbisk, Sex, Svindler
Premieredatoer
Biograf 12.04.2017
Dvd 05.10.2017
Øvrige oplysninger
Land Sydkorea
Sprog Koreansk
Produktionsår 2016
Spilletid 144 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Moho Film, Yong Film
Biodistributør Angel Films
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...