It Comes at Night

En pestlignende pandemi hærger verden. Paul har forskanset sig med sin kone og teenagesøn i et afsides liggende hus i skoven. Deres spinkle tryghed forstyrres, da en desperat ung familie søger tilflugt hos dem. Paranoia og mistillid pirker til den i forvejen anspændte stemning, og altimens den ydre trussel kommer nærmere, mærker Paul noget dystert og monstrøst vokse frem i sit eget indre. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Gyser
Instruktør Trey Edward Shults
Medvirkende Joel Edgerton, Kelvin Harrison Jr., Carmen Ejogo, Christopher Abbott
Spilletid 92 min.
Biopremiere 15.06.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Meget langsomt og for uoriginalt, men båret af solidt skuespil opretholder man lige netop interessen for familien."

Berlingske
"At følge hændelserne i den mørke hytte er indimellem nerveflænsende, men det afgrundsdybe sug savnes, ligesom slutningen fremstår lige lovlig abrupt. Filmens indre logik og psykologi holder dog..."

Jyllands-Posten
"Groft sagt er det eneste, der indikerer, at vi befinder os i gysergenren de enormt mange tunge åndedrag og deciderede støn i løbet af filmen."

Ekstra Bladet
"...er en af den slags sjældne film, der uden billige tricks holder én i et jerngreb fra start til slut og blot bliver mere og mere skræmmende, des mere man tænker over den efterfølgende. En kommende kultklassiker er født."

Cinemazone
"Shults formår at projektere frygten og paranoiaen i os alle over på sine karakterer, så vi kan få lov til at opleve, hvor langt vi er i stand til at gå for at overleve endnu en dag. Det er smertefuldt til tider, sanseligt til alle tider og et dybt relevant aftryk af humanismens nuværende tilstand."

Ekko
"Det er en grufuld fortælling, der knuger i maven takket være intense præstationer fra hele holdet af skuespillere..."

Brugere

07/02 18:36Når frygten tager form
Hæderlig film efter først syn. Mindre mesterværk efter andet og tredje. Post apokalyptisk film efter mit hovede. Sporene i filmen er få omkring ‘hvad der skete’, men instruktør Shults er mere interesseret i tilstande af paranoia og frygt som tema. Vi tror derfor på karaktererne fordi de inkarnerer følelser vi alle ville være i stand til at genkende. Publikum ved ligeså lidt som karaktererne og det baner ofte vej for masser af brugbare fortolkninger. Instruktør Trey Edward Shults debuterede med det personlige drama ‘Krisha’ i 2015, som havde en åbningssekvenser taget ud af horror og varslede derfor om familiens sammenbrud. Spændende instruktør. Mørk instruktør.

31/08-18It comes at night
På grund af den store mængde hjernedøde, uambitiøse gyserfilm der bliver produceret, kan det føles som et friskt pust at se en mere moden tilgang til genren.

Ligesom The Wailing (2016) og The Witch (2015), er dette en "gyserfilm"- der er egentlig ikke en bøhmand, og der er egentlig heller ikke rigtig nogen chokeffekter. Den bruger lang mere effektivt seerens eget værste mareridt som det egentlige "gys"- frygten for at miste sine nærmeste.

Et stærkt hold skuespillere sørger for at det her fungerer- bl. a. Kelvin Harrison Jr., der virkelig brænder igennem her.

Det er en af de mest barske og trøstesløse film jeg har set i meget lang tid, men det er kun positivt- dette er et emne der skal tages dybt seriøst. Jeg kunne ikke lade være med at tænke videre over den, og den vokser jo ...

Fakta

Medvirkende
Paul Joel Edgerton
Travis Kelvin Harrison Jr.
Sarah Carmen Ejogo
Will Christopher Abbott
Kim Riley Keough
Andrew Griffin Robert Faulkner
Bud David Pendleton
Bag kameraet
Instruktion Trey Edward Shults
Produktion David Kaplan, Andrea Roa
Manuskript Trey Edward Shults
Fotografi Drew Daniels
Scenografi Karen Murphy
Genrer og relationer
Genre Gyser
Premieredatoer
Biograf 15.06.2017
Dvd 09.11.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 92 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Animal Kingdom, A24
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...