American Assassin

En terrorgruppe er skyld i, at den unge amerikaner Mitch Rapp mister sin forlovede under en ferie. Fuld af hævnlyst lader han sig hverve til CIAs hemmelige agentprogram ledet af koldkrigsveteranen Stan Hurley. Parret sættes til at efterforske en række angreb på både militære og civile mål. Sporet fører til terroristen Ghost, der har skumle planer for i Mellemøsten med 15 kg stjålet plutonium. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Thriller
Instruktør Michael Cuesta
Medvirkende Dylan O'Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch, Scott Adkins
Spilletid 111 min.
Biopremiere 14.09.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
" Spejlingen mellem forbryder og terrorbekæmper uddybes desværre ikke helhjertet som tema..."

Berlingske
"O'Brien, der er en gennemgående figur i »The Maze Runner« -filmene, er brugbar som stålsat kampmaskine og viser også i glimt, at han kan spille mere nuanceret skuespil. Også selv om »American Assassin« ikke er mere end en fin lille genrefilm, hvis larm hurtigt lægger sig, efter at man er kommet ud af biografen."

Jyllands-Posten
"...et propagandainferno af sløje visuelle effekter, usmagelig legitimering af amerikansk magtanvendelse og himmelråbende mangel på logik."

B.T.
"...store dele af 'American Assassin' minder lidt for meget om et computerspil, hvor overfladen skinner, men baggrunden mangler. Og denne fornemmelse af følelsesløshed begynder tidligt."

Cinemazone
"... føles som en lang propagandakampagne lavet af det amerikanske militær for at hverve nye rekrutter til kampen mod ondskabens fiktive terrorakse. "Onde mennesker gør onde ting. Vi stopper dem," siger læremesteren Stan til hovedpersonen Mitch. Hvis dette er tilfældet, burde deres job være at skyde sig selv."

Ekko
"Vi lærer ikke meget om at være menneske i American Assassin, men øjnene er opslugt af det hektiske actionbrag, som først stilner af, når rulleteksterne løber ned over lærredet."

Brugere

10/10-17Discount-Bourne på mordturné i det godes tjeneste
En ung amerikaner er besat af hævnlyst, efter hans kæreste er blevet dræbt af islamistiske terrorister. Det får CIA til at rekruttere ham til en black ops-enhed, og hans første mission kommer til at handle om at stoppe en gruppe terrorister, der er ved at samle en atombombe.

"American Assassin" er baseret på romanen af samme navn, hvor Vince Flynn introducerer baggrundshistorien for sin agenthelt Mitch Rapp, som Flynn i alt nåede at skrive 16 bøger med. Jeg har ikke læst nogen af dem, men det er vist, hvad man i gamle dage kaldte smudslitteratur. Filmen benytter i hvert fald den hårdkogte og kyniske stil, som er typisk for genren, og som her følger med amerikanske helte, der bruger alle midler for at beskytte USA mod terrorister.

Det fungerer også ganske okay i filmens indledende f...

Fakta

Medvirkende
Mitch Rapp Dylan O'Brien
Stan Hurley Michael Keaton
Ghost Taylor Kitsch
Victor Scott Adkins
Annika Shiva Negar
Irene Kennedy Sanaa Lathan
Stansfield David Suchet
Behurz Navid Negahban
Bag kameraet
Instruktion Michael Cuesta
Produktion Lorenzo di Bonaventura, Nick Wechsler
Manuskript Vince Flynn, Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick, Marshall Herskovitz
Fotografi Enrique Chediak
Klip Conrad Buff IV
Scenografi Andrew Laws
Musik Steven Price
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Baseret på roman, CIA, Hævn, Terrorisme
Premieredatoer
Biograf 14.09.2017
Dvd 25.01.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 111 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Di Bonaventura Pictures, Nick Wechsler Productions, CBS Films
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...