The Square

Danske Christian er kurator på et svensk museum for moderne kunst. Her skal han lancere installationen 'The Square', der opfordrer til medmenneskelighed, næstekærlighed og tillid. Samtidig får Christian stjålet sin tegnebog og telefon på åben gade. Stik imod de idealer, som kunstværket besynger, reagerer Christian ved at konfrontere de personer, som han mistænker for tyveriet. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Komedie, Thriller
Instruktør Ruben Östlund
Medvirkende Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Spilletid 145 min.
Biopremiere 23.11.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er et fænomenologisk kunstværk om samfundet, som med ætsende morsomme scener skræller lag på lag af civilisationen."

Berlingske
"Alt i »The Square« synes at bevæge sig på flere planer samtidig. Det konkrete, som symboler og på et diffust niveau, hvor man i stigende grad bliver i tvivl, om man som tilskuer faktisk er blevet en del af værket."

Jyllands-Posten
"...er ikke et minut for lang, ikke et minut for kort og i det hele taget en helt og aldeles perfekt film."

Ekstra Bladet
"...er ikke bare velspillet, overrumplende samt både brandgodt tænkt og suverænt udført... Det gælder i øvrigt filmen som helhed, der er en af de mest originale oplevelser, du får i biografen i år."

B.T.
"...det er både morsomt og ret foruroligende på samme tid."

Cinemazone
"The Square giver et sjældent velformuleret og rammende nutidskritisk billede. Angrebene er mange, groteske, og heldigvis fyldt med skøn absurd humor, der gør filmen til en lille satirisk kunstperle..."

Brugere

03/09-18The Square
Ruben Östlund lavede en af de bedste film i 2017, og velfortjent blev den belønnet med Palme d'Or-prisen i Cannes. Samtidig er det den første film (hvad jeg ved af) hvor Claes Bang har hovedrollen, og han er noget nær perfekt til rollen som museumsdirektøren Christian.

Og Christian er en idiot. Han er virkelig en kæmpe idiot. Han tager igennem filmens 145 minutter de værste beslutninger man kunne forestille sig nogen gøre- men samtidig er det svært ikke også¨at kunne spejle sig i karakteren Christian. Vi har jo alle sammen begået fejl og taget dumme beslutninger.

Ruben Östlund har en temmelig kold og kynisk tilgang til sine karakterer, og han har ikke noget imod at bringe dem ud på dybt vand. Vi som tilskuere bliver hevet med, og selvom man fristes til at kigge væk, er det svært a...

01/02-18I firkanten er der banale pointer 2
Christian er direktør for et stort kunstmuseum i Stockholm, som med ham som drivkraft er ved at opsætte et ambitiøst nyt projekt af en argentinsk kunster, kaldet The Square. På vej til arbejde bliver Christian udsat for et tricktyveri, og da han kaster sig ud i at skaffe tyvekosterne tilbage, begynder hans liv samtidig at gå op i limningen.

"The Square" kommer med Guldpalmer, flere European Film Awards og en Oscar-nominering i bagagen, så den må siges at være det endelige gennembrud for forfatter-instruktør Ruben Östlund, der allerede fik stor opmærksomhed med "Force majeure". Denne her fortsætter i en lignende stil og med temaer, der går endnu længere tilbage i Östlunds produktion - med fremmedgørelse som det mest åbenlyse.

Med "The Square" går Östlund ned i snitfeltet mellem over...

26/01-18SIKKE NOGET HØ
THE SQUARE indeholder enkelte interessante scener, men hovedhistorien er svensk pseudointellektuel sødsuppe, om den privilegerede elites korrekte levevis. Var skiftevis ved at falde i søvn og brække mig da jeg så den. Jeg må have været den eneste intellektuelle, der var inde og se den da 95% af en fyldt sal skreg af grin hele tiden, mens jeg måbende sad og undrede mig over, hvad det var for noget lort jeg havde lokket mig selv i biografen for at se.

Fakta

Medvirkende
Christian Claes Bang
Anne Elisabeth Moss
Julian Dominic West
Oleg Terry Notary
Michael Christopher Læssø
Sonja Annica Liljeblad
Elna Marina Schiptjenko
Kunstanmelder Jan Lindwall
Dreng Elijandro Edouard
Pr-strateg Daniel Hallberg
Pr-strateg Martin Sööder
Bag kameraet
Instruktion Ruben Östlund
Produktion Erik Hemmendorff
Manuskript Ruben Östlund
Fotografi Fredrik Wenzel
Klip Jacob Secher Schulsinger, Ruben Östlund
Scenografi Josefin Åsberg
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Thriller
Undergenre Satire, Sort komedie
Nøgleord Kunst, Museum, Tyveri
Premieredatoer
Biograf 23.11.2017
Dvd 19.03.2018
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige, Frankrig, Tyskland
Produktionsår 2017
Spilletid 145 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Arte France Cinéma, Parisienne, Minorordningen, Imperative Entertainment, Coproduction Office, Swedish Film Institute, ZDF/Arte, Plattform Produktion, TV-Fond, Nordisk Film-, Det Danske Filminstitut, Essential Filmproduktion GmbH, Film i Väst, Yle to 1 Finland
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...