The Square

Danske Christian er kurator på et svensk museum for moderne kunst. Her skal han lancere installationen 'The Square', der opfordrer til medmenneskelighed, næstekærlighed og tillid. Samtidig får Christian stjålet sin tegnebog og telefon på åben gade. Stik imod de idealer, som kunstværket besynger, reagerer Christian ved at konfrontere de personer, som han mistænker for tyveriet. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Komedie, Thriller
Instruktør Ruben Östlund
Medvirkende Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Spilletid 145 min.
Biopremiere 23.11.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Biografer
The Square vises i 7 biografer i dag:


Anmeldere

Politiken
"...er et fænomenologisk kunstværk om samfundet, som med ætsende morsomme scener skræller lag på lag af civilisationen."

Berlingske Tidende
"Alt i »The Square« synes at bevæge sig på flere planer samtidig. Det konkrete, som symboler og på et diffust niveau, hvor man i stigende grad bliver i tvivl, om man som tilskuer faktisk er blevet en del af værket."

Jyllands-Posten
"...er ikke et minut for lang, ikke et minut for kort og i det hele taget en helt og aldeles perfekt film."

Ekstra Bladet
"...er ikke bare velspillet, overrumplende samt både brandgodt tænkt og suverænt udført... Det gælder i øvrigt filmen som helhed, der er en af de mest originale oplevelser, du får i biografen i år."

B.T.
"...det er både morsomt og ret foruroligende på samme tid."

Cinemazone
"The Square giver et sjældent velformuleret og rammende nutidskritisk billede. Angrebene er mange, groteske, og heldigvis fyldt med skøn absurd humor, der gør filmen til en lille satirisk kunstperle..."

Brugere

01/02 16:09I firkanten er der banale pointer 2
Christian er direktør for et stort kunstmuseum i Stockholm, som med ham som drivkraft er ved at opsætte et ambitiøst nyt projekt af en argentinsk kunster, kaldet The Square. På vej til arbejde bliver Christian udsat for et tricktyveri, og da han kaster sig ud i at skaffe tyvekosterne tilbage, begynder hans liv samtidig at gå op i limningen.

"The Square" kommer med Guldpalmer, flere European Film Awards og en Oscar-nominering i bagagen, så den må siges at være det endelige gennembrud for forfatter-instruktør Ruben Östlund, der allerede fik stor opmærksomhed med "Force majeure". Denne her fortsætter i en lignende stil og med temaer, der går endnu længere tilbage i Östlunds produktion - med fremmedgørelse som det mest åbenlyse.

Med "The Square" går Östlund ned i snitfeltet mellem over...

26/01 08:37SIKKE NOGET HØ
THE SQUARE indeholder enkelte interessante scener, men hovedhistorien er svensk pseudointellektuel sødsuppe, om den privilegerede elites korrekte levevis. Var skiftevis ved at falde i søvn og brække mig da jeg så den. Jeg må have været den eneste intellektuelle, der var inde og se den da 95% af en fyldt sal skreg af grin hele tiden, mens jeg måbende sad og undrede mig over, hvad det var for noget lort jeg havde lokket mig selv i biografen for at se.


Fakta