Hotel Artemis

Los Angeles 2028. På det hemmelige sygehus Hotel Artemis kan forbrydere med særligt medlemsskab komme i behandling, uden at politiet blander sig. Den garvede oversygeplejerske Jean Thomas stiller ét ufravigeligt krav til sine patienter: Ingen må begå kriminalitet inden for hospitalets mure. Da det senest nytilkomne hold begynder at bøje reglerne, bryder helvede løs på 'hotellet'. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Thriller
Instruktør Drew Pearce
Medvirkende Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Jeff Goldblum
Spilletid 94 min.
Biopremiere 26.07.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jodie Foster

Alicia Christian "Jodie" Fosters karriere som skuespiller startede nærmest, før hun kunne gå. Som tre-årig var hun med i en reklame for solcreme, men det var som den prostituerede Iris i 'Taxi Driver' (1976), at hun slog igennem. Foster er et af de meget få eksempler på barnestjerner, der har klaret springet til voksenrollerne med bravur. Bag sit...

Anmeldere

Politiken
"Kan man bære over med et løst skitseret plot, mange løse ender i persontegningen og ufrivillig komik i en ’ældet’ Jodie Fosters foroverfaldende gang à la Marx Brothers ... ja, så er der da en kynisk dialog, effektive voldsglimt og et skræmmende fremtidsbillede at gyse mere frydefuldt over, end jeg formår."

Jyllands-Posten
"...er ikke nogen dårlig lavbudgetudgave af en sci-fi-noir, og den skal nok vække glæde som et uforpligtende gensyn på en streamingtjeneste en dag, men udover et velkomment gensyn med Jodie Foster og en vis håndfast slagfærdighed i de fysiske scener, så vælter den sig ikke i mindeværdige øjeblikke."

Information
"I det hele taget vil Pearce fortælle for mange små historier om fædre og sønner, gamle venner og tidligere kærester til, at Hotel Artemis bliver en fokuseret og tilfredsstillende oplevelse."

B.T.
"De mange gæsters skæbner væves uundgåeligt sammen frem mod et endeligt opgør, der ikke er lige så sjovt som rejsen derhen. Det er nemlig selve Hotel Artemis, som er det bedste ved ' Hotel Artemis'. Blandingen af blodige mormorpuder og futuristisk teknologi, som hurtigt 3D-printer en ny lever til en skudsåret bankrøver."

Cinemazone
"...Det er bestemt ikke kedeligt, men når nu vi endelig får muligheden for at dyrke ned i så farverigt et univers som Pearce & Co. på flotteste maner har skabt, så er det bittert, at det ikke er mere medrivende og udfordrende for andet end øjnene."

Ekko
"Hotel Artemis vil uden tvivl blive beskyldt for at være stil over substans, men det er ironisk nok i hospitalets klientel og deres mange små, ligegyldige skænderier, at underholdningen skal findes. Og så er det svært ikke at blive blød i knæene af en film, hvor en mand myrdes med en 3D-printer."

Brugere

21/09-18En blodig overnatning
I en dyster nærfremtid er Los Angeles ramt af voldsomme optøjer, men hævet over gaderne ligger et gammelt hotel, som en desillusioneret sygeplejerske har omdannet til et tilflugtssted for kriminelle. Denne aften er hotellet fuldt booket, men nogle af gæsterne har medbragt skjulte dagsordener.

Efter at have bidraget til et par solide actionmanuskripter debuterer Drew Pearce som instruktør med en konceptuelt ret gennemført film, som er sat i et univers, der stilmæssigt minder lidt om John Wick-filmene. Ideen om en slags helle for forbrydere, hvor de kan blive opvartet og gemme sig, er vel en gammel kliché, men Pearce leverer den her i en version, der har nok små detaljer til at få sit eget særpræg - samtidig med at plottet dog aldrig overrasker for alvor.

"Hotel Artemis" lever først ...

Fakta

Medvirkende
Sygeplejersken Jodie Foster
Waikiki Sterling K. Brown
Nice Sofia Boutella
Niagara Jeff Goldblum
Honolulu Brian Tyree Henry
Morgan Jenny Slate
Crosby Franklin Zachary Quinto
Acapulco Charlie Day
Everest Dave Bautista
Buke Kenneth Choi
P-22 Josh Tillman
Bag kameraet
Instruktion Drew Pearce
Produktion Drew Pearce, Simon Cornwell, Stephen Cornwell, Marc Platt, Adam Siegel
Manuskript Drew Pearce
Fotografi Chung-hoon Chung
Klip Gardner Gould, Paul Zucker
Scenografi Ramsey Avery
Musik Cliff Martinez
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Fremtidsfilm
Nøgleord Fremtiden, Hospital, Los Angeles
Premieredatoer
Biograf 26.07.2018
Dvd 13.12.2018
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2018
Spilletid 94 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...