BlacKkKlansman

Mod slutningen af 1970'erne bliver Ron Stallworth den første afroamerikanske betjent i Colorado Springs' politistyrke. En avisannonce bringer ham i telefonisk kontakt med den racistiske Ku Klux Klan, der prøver at re-brande sig som en ikke-voldelig interesseorganisation. Da Ron bliver optaget i klanen, får han sin hvide, jødiske kollega Flip til at optræde i sit navn for at infiltrere KKK. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Komedie
Instruktør Spike Lee
Medvirkende John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace
Spilletid 135 min.
Biopremiere 20.09.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...denne ujævne, rummelige, underholdende og historisk velfunderede beretning fra en nation i splid med sig selv."

Berlingske
"Men fejlen i »BlacKkKlansman« er ikke, at den udvander eller sentimentaliserer et alvorligt budskab, men at den forenkler racismen, institutionaliseret eller ej, og gør den til et spørgsmål om godhed mod ondskab."

Jyllands-Posten
"...en vred film, en forarget film og en foruroliget film, som samtidig formår at være voldsomt underholdende, velspillet og i visse passager regulært spændende."

Cinemazone
"En både vigtig men også vittig film. Kongeligt skruet sammen. Det føles godt at Spike Lee tilbage med noget på hjerte."

Ekko
"Suspense og plot fungerer for fuld, underholdende skrue. Spike Lee demonstrerer samme genresnilde og -bravur som jævnaldrende Steven Soderbergh. Men han fucker genren op fra alle sider. Først og fremmest ved at lade sit vævre, cool og lune politidrama handle så direkte og didaktisk om race og racisme – og om billeder af race og racisme."

Brugere

11/12-18Ku Klux Komedie
I 70'erne infiltrerer en sort politibetjent fra Colorado Springs den lokale afdeling af Ku Klux Klan, og det giver både politiet adgang til møder med klanledelsen og bringer dem på sporet af et planlagt bombeattentat.

Spike Lees seneste film er løst baseret på den utrolige, men sande historie om Ron Stallworth, der en dag fulgte en pludselig indskydelse og ringede til det kontaktnummer, som Ku Klux Klan havde angivet i en avisannonce. Det lykkedes ham at overbevise klanmanden i den anden ende, om at han var en racistisk meningsfælle. På den måde startede en ni måneder lang infiltreringsaktion, hvor Stallworth fik telefoneret sig længere og længere ind i organisationen, mens én af hans hvide kollegaer troppede op til de fysiske møder.

Lee folder den besynderlige historie ud med et s...

Fakta

Medvirkende
Ron Stallworth John David Washington
Flip Zimmerman Adam Driver
Patrice Dumas Laura Harrier
David Duke Topher Grace
Felix Kendrickson Jasper Pääkkönen
Walter Breachway Ryan Eggold
Ivanhoe Paul Walter Hauser
Connie Kendrickson Ashlie Atkinson
Jerome Turner Harry Belafonte
Dr. Kennebrew Beauregard Alec Baldwin
Bag kameraet
Instruktion Spike Lee
Produktion Jason Blum, Spike Lee, Raymond Mansfield, Sean McKittrick, Jordan Peele, Shaun Redick
Manuskript Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee
Forlæg Ron Stallworth
Fotografi Chayse Irvin
Klip Barry Alexander Brown
Scenografi Curt Beech
Musik Terence Blanchard
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord 1970'erne, Baseret på en virkelig historie, Politi, Racisme, Undercover
Premieredatoer
Biograf 20.09.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 135 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør United International Pictures

Se også...