Bad Times at the El Royale

Året er 1969. Syv fremmede indlogerer sig på det nedslidte hotel El Royale på statsgrænsen mellem Californien og Nevada. Gæsterne har hver deres hemmelige grund til at besøge hotellet, og i løbet af en enkelt blodig og regnvåd nat afsløres det, at de færreste af dem er, hvad de giver sig ud for. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Thriller
Instruktør Drew Goddard
Medvirkende Cynthia Erivo, Jeff Bridges, Dakota Johnson, Jon Hamm
Spilletid 141 min.
Biopremiere 18.10.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Goddard kombinerer fermt ensemblefilmen med mysterieplottet, alligevel bliver man aldrig overbevist."

Jyllands-Posten
"Selvom filmen varer uforskammede 2 timer og 21 minutter, så lykkes det ikke Goddard at spinde et plot, der er så interessant, at man som tilskuer lader sig rive med."

Information
"Drew Goddard gaber over alt for meget i sin ujævne ensemblefilm, der er et virvar af karakterer, handlingstråde og forcerede plottwist. Det er, som om instruktøren i sin iver efter at imponere har glemt at stille sig selv et væsentligt spørgsmål: Hvilken film vil jeg egentlig lave?"

B.T.
"Plottet er superkløgtigt skruet sammen og gør elegant brug af flashbacks og scener set fra forskellige personers synsvinkler - på mange måder er filmen beslægtet med Tarantinos ' The Hateful Eight', den er bare meget bedre."

Cinemazone
"...en festbombe af farverigt menneskeligt gru tilført en masse farlighed, frækhed, en smule ømhed og et mægtigt soundtrack. En masse fede film-ingredienser, der sammen går op i en højere enhed. Det er så herligt, når den slags sker."

Brugere

26/01 12:37Good Times, Bad Times
Der er noget virkelig lækkert, voldsomt cool og fascinerende dragende over denne moderne neo-noir thriller, om en gruppe fremmede der samles på et falleret hotel, hver med deres agenda.

Dialogen er ofte fedt svingende, skuespillet og spillerne besættende og der er flere vilde og gode ideer. Men især gamle Jeff Bridges er helt forrygende.

Historien er såmænd også fin, selv om den måske ikke lykkes med at twiste og overraske så meget som man kunne ønske sig. Filmens wtf momenter er i hvert fald ikke helt så overrumplende som man kunne håbe på.

Der er dog også noget vitterligt hæmmende konstrueret over hele opsætningen, der gør filmen mindre spændende end den egentlig indbyder til.

Så hvor meget jeg end gerne ville belønne instruktør Drew Goddard’s visuelt delikate anretning...

07/11 20:33Royale with cheese 1
Man kan – som jeg – spilde en del kræfter på at afvente, at Drew Goddard gentager tricket fra "Cabin In the Woods" og sparker sin pertentligt stablede filmkreation i grus med en velplaceret skosnude.

Her er kreationen så prangende, at forventningen om et kugleskørt twist ikke bare giver mening på grund af Goddard, men i det hele taget. "Bad Times at the El Royale" er simpelthen så lækker, at den indbyder til at blive flået. Levende. Med post-"Pulp Fiction"-ensemblegenrens rødder og klichéer hængende frit fremme, blottede og blodige.

Men det her er ikke den film. I hvert fald ikke så vidt jeg kan se. Forventer man det uventede, risikerer man at gå glip af en lille genreperle, der til tider godt nok vakler, men som aldrig vælter. Det i sig selv burde ikke være en kvalitet, men "Bad ...

04/08 23:04Jeg havde nu ellers et dejligt ophold
"Bad Times at the El Royale" kan ikke helt leve op til sin råcool titel, men det er tæt på. Skønt at se Drew Goddard tilbage igen, og være det med endnu et stykke godt originalt manusarbejde og en dejlig rolig kamerahånd. Hvis man synes Goddard blev for meget til sidst i "The Cabin in the Woods" så frygt ej - han er meget mere mådeholden denne gang. Måske for meget. Jeg ville gerne have haft et mørkere twist, eller bare hørt lidt mere om JFK(?)-båndet, som desværre viser sig at være en MacGuffin. Det kunne så være sket på bekostning af hele kultleder-delen, som jeg aldrig rigtig syntes passede ind - og ikke helt havde det payoff mod slutningen, jeg håbede på - i en ellers ret elegant film. Men jo, jeg var glimrende underholdt - nok med den voyeuristiske sangtræning-scene som højdepunkt.

04/01-19Elegant noir fra den store amerikanske mytologibog
I slutningen af 60'erne tjekker fire personer ind på et hotel på grænsen mellem Californien og Nevada. De har hver især deres hemmeligheder og grunde til at være, hvor de er, men hotellet viser sig også at have noget at skjule.

Den rutinerede manuskriptforfatter Drew Goddard indtager instruktørstolen for anden gang med denne stilfulde noirfortælling, som blandt andet skiller sig ud med en speciel setting. El Royale er et hotel, der er konstrueret til at ligge i to delstater på én gang, så gæsterne kan nyde godt af de muligheder, som begge staters lovgivning giver. Og det er faktisk et koncept, der eksisterede i virkeligheden for nogle årtier siden. Så lærte man det.

Hotellets spøjse placering bliver egentlig ikke brugt til så meget i Goddards historie, men det lægger grunden til de...

Fakta

Medvirkende
Darlene Sweet Cynthia Erivo
Fader Daniel Flynn Jeff Bridges
Emily Summerspring Dakota Johnson
Laramie Seymour Sullivan Jon Hamm
Billy Lee Chris Hemsworth
Rose Summerspring Cailee Spaeny
Miles Miller Lewis Pullman
Wade Manny Jacinto
Milton Wyrick Jim O'Heir
Pladeselskabsmand Xavier Dolan
Bag kameraet
Instruktion Drew Goddard
Produktion Drew Goddard, Jeremy Latcham
Manuskript Drew Goddard
Fotografi Seamus McGarvey
Klip Lisa Lassek
Scenografi Martin Whist
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Ensemblefilm
Nøgleord 1960'erne, Bankrøver, Hippie, Hotel, Præst, Sangerinde
Premieredatoer
Biograf 18.10.2018
Dvd 14.03.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 141 min.
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...