Widows

Da fire røvere omkommer i en kugleregn efter et mislykket kup i Chicago, efterlades deres respektive enker med en ubetalt gæld til nogle lyssky typer. En af kvinderne, Veronica, ser ingen anden udvej end at fuldføre det kup, som hendes mand efterlod planerne til. Hun kontakter de andre enker og får dem med på ideen. Men forbrydelse er ikke let, og det miljø, de hvirvles ind i, er hårdt og betændt. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Steve McQueen
Medvirkende Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo
Spilletid 129 min.
Biopremiere 22.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en film, der bruger mænds idé om kvinder til at skabe endnu en selvmedlidende skildring af mandens moralske anløbenhed. Det er ikke bare hyklerisk, det er også kedsommeligt forudsigeligt."

Jyllands-Posten
"Bedst er Elizabeth Debicki i rollen som enken Alice. Men allerbedst er alligevel, at Steve McQueen igen overrasker med sin særegne stil."

Information
"...er måske ikke lige så radikal og uforsonlig i sin skildring af lidelse som instruktørens tidligere film - Hunger, Shame, 12 Years a Slave - men mindre kan også gøre det, især når skuespilpræstationerne er så gode som her."

B.T.
"...en usædvanligt sej og stilsikker thriller, der vil andet og mere end bare at underholde."

Ekko
"En styrke ved genrefilm er, at de kan rumme et væld af tematikker. Men McQueen læsser så mange store temaer i sin 130-minutters film, at den sprækker som thriller."

Soundvenue
"Samtidig leverer ’Widows’ også den mængde røvsparkende action, som genren lover. Når kanonen først går af, er der ingen vej tilbage, og med en velorkestreret finale, som sender gåsehud ned ad ryggen, rammer McQueen homerun."

Brugere

15/05 08:40Kup og Kvinder
Efter de fine dramaer som ”Hunger”, ”Shame” og ”12 Years A Slave” har instruktør Steve McQueen kastet sig over en mere, i hvert fald på papiret, mainstreamagtig historie, i form af en heist- eller kupfilm. Det slipper han ganske godt fra.

Selve rammen og vores kvindelige karakterer, der efter deres mænds død, føler sig tvunget til at begå en kup, synes jeg indrømmet forekommer ret søgt og dårligt understøttet.

Men McQueen får alligevel sit persongalleri til at fungere troværdigt, om end enkelte af mændene skildres en anelse firkantet.

Samtidig med får han smidt både lidt samfundsrelevant ind og formår at overraske i løbet af historien. Jeg var godt underholdt.

19/03-19McQueen vil for meget med sit enkebal
Et røveri går galt, og alle gerningsmændene bliver dræbt i konfrontation med politiet. Det viser sig, at de stjålne penge tilhørte en lokal gangsterboss, som nu kræver, at røvernes efterladte koner og kærester skal betale dem tilbage. Så for at slippe ud af kattepinen beslutter kvinderne sig for at gennemføre det næste røveri, deres mænd havde planlagt.

"Widows" er baseret på en britisk tv-serie fra 1983, som var en stor succes dengang og gav et gennembrud til forfatteren Lynda La Plante, der efterfølgende etablerede sig som ét af de største moderne britiske navne i krimigenren. Her er samme koncept så flyttet frem til nutiden og Chicago med yderst kompetente kræfter bag kameraet, eftersom "Widows" på film er instrueret af Steve McQueen, der har fået hjælp af Gillian Flynn til manuskr...

27/11-18Den våde drøm der aldrig blev 5
Gudsbenådet arthouse-instruktør begår blåtonet, dunkelt pumpende bankrøverfilm med menneskelig substans og stilistisk overskud – endda på ”The Dark Knight”s ikoniske hjemmebane, Chicago.

Sådan kunne historien om ”Widows” meget vel have lydt, men det gør den ikke. Steve McQueens imødesete opfølger til hans nærmest historisk vellykkede filmhattrick bliver aldrig rigtig hverken fugl eller fisk, mand eller kvinde, men en underlig kønsløs størrelse, der flyder rundt i farvandet mellem Cannes og The Kodak Theatre.

Præmissen er ellers fængende, og åbningsscenen veksler suverænt mellem hårdhændet action og blid intimitet. Men derfra løsner ”Widows” grebet om sin ellers dejligt konkrete historie for i stedet at blive en slags meditation over kønsroller og politik – tilsat pludselige voldss...

Fakta

Medvirkende
Veronica Rawlins Viola Davis
Linda Perelli Michelle Rodriguez
Alice Gunner Elizabeth Debicki
Belle Cynthia Erivo
Jack Mulligan Colin Farrell
Jamal Manning Brian Tyree Henry
Jatemme Manning Daniel Kaluuya
Agnieska Jacki Weaver
Amanda Carrie Coon
Tom Mulligan Robert Duvall
Harry Rawlins Liam Neeson
Florek Gunner Jon Bernthal
Bash O'Reilly Garret Dillahunt
David Lukas Haas
Carlos Perelli Manuel Garcia-Rulfo
Bag kameraet
Instruktion Steve McQueen
Produktion Iain Canning, Steve McQueen, Arnon Milchan, Emile Sherman
Manuskript Gillian Flynn, Steve McQueen
Forlæg Lynda La Plante
Fotografi Sean Bobbitt
Klip Joe Walker
Scenografi Adam Stockhausen
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Enke, Kup
Premieredatoer
Biograf 22.11.2018
Dvd 11.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...