Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste (On Her Majesty's Secret Service)

Blofeld er ude på skrammer igen! Denne gang indoktrinerer han ti unge skønheder til at sprede en dødbringende virus fra sit kursted i Alperne. James Bond forklæder sig som heraldiker og infiltrerer Blofelds laboratorium, men hans tanker optages i helt usædvanlig grad af komtessen Tracy, som han tidligere reddede fra selvmord på en strand i Portugal. Er agent 007 gået hen og blevet forelsket? © Scope

Produktionsår 1969
Genre Action, Adventure
Instruktør Peter R. Hunt
Medvirkende George Lazenby, Diana Rigg, Telly Savalas, Gabriele Ferzetti
Spilletid 140 min.
Biopremiere 18.12.1969
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

George Lazenby

Den tidligere bilsælger og fotomodel George Lazenby vil altid blive husket som manden, der skulle udfylde Sean Connerys smoking som agent 007. Han var total ukendt og havde ingen erfaring som skuespiller, da han blev valgt til rolle som James Bond i filmen I hendes Majestæts hemmelige tjeneste (1969). Filmen blev en moderat succes, men kritikken ...

Anmeldere

Politiken
"Filmen tipper næsten hele tiden over i det parodiske, det ufrivilligt komiske, og først mod slutningen, hvor vi får forfølgelsesløb i bil og på ski, smelter det effektfulde og det underholdende sammen."

Berlingske
"... de vildeste skijagter, de afsindigste bilforfølgelser til færden kulminerer i en bobslæde-rutchetur, som gør, at man må holde fast i stolen. Det er hæsblæsende, spændende, den pure trick-orgasme, men slippe ud af filmens greb kan ingen jordisk på dette tidspunkt."

Scope
DVD-anmeldelse
The James Bond Collection, Volume 2

007 fra A til Z

Skønt rækkefølgen virker tilfældig, hører MGMs særudgave af de nitten film i James Bond-serien til markedets flotteste Special Editions. Der var syv film i det første boxsæt, som udkom i 1999. Denne gang er der kun fem film i æsken, og Timothy Daltons 007-tid er slet ikke repræsenteret.

Det er Pierce Brosnan-perioden for så vidt heller ikke, men både "Goldeneye" og "Tomorrow Never Dies" var med i første levering, og der er faktisk gjort plads til en sjette titel. Her kan passende anbringe "The World is Not Enough", som udkommer samtidig, men sælges separat. Man skal med andre ord lægge 1.850 kroner for at være på omdrejningshøjde med serien.

Den glemte Bond
Har man tiden og interessen, er pengene dog godt givet ud. Højdepunktet er her "Dr. No" (Agent 007 - mission drab, 1962), den allerførste Bond-film, hvor Sean Connery lagde figuren fast i samråd med instruktøren Terence Young, producerne Albert Broccoli og Harry Salzman, samt i nogen grad Ian Fleming selv. Tager man Michael Apteds "The World is Not Enough" med i købet, kan man følge seriens udvikling frem til det nittende afsnit.

Hele tre Roger Moore-titler indgår. Guy Hamiltons "The Man With the Golden Gun" (Manden med den gyldne pistol, 1974) er ikke mindst elsket, fordi Christopher Lee fremstiller lejemorderen Scaramanga med intens ulastelighed. I romantisk henseende har Lewis Gilberts "The Spy Who Loved Me" (Spionen der elskede mig, 1977) noget nær alt, hvad hjertet kan begære, inklusive Carly Simons version af Marvin Hamlischs titelsang. Samme Gilberts "Moonraker" (1979) skal til gengæld ses for maskinernes skyld, men bliver aldrig en af seriens tinder.

Mest kuriøs er Peter Hunts "On Her Majesty's Secret Service" (Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste, 1969) med "den glemte Bond", George Lazenby. Historien er god, og stilen er saglig, men Lazenby ligner på mærkelig vis en stand-in, der aldrig falder til ro i sin rolle. Som silden Tracy Di Vicenzo og ærkefjenden Ernst Stavro Blofeld trives Diana Rigg og Telly Savalas derimod som fisk i vandet.

Fast format
Michael Apteds næsten spritfriske Bond-film, den tredje med Pierce Brosnan, er ujævn snarere end svag. Valget faldt vel på Apted, fordi han skulle puste liv i personinstruktionen, men netop disse scener er stive og savner energi. Derimod er action-sekvenserne i klasse A. Især begyndelsens forfølgelse, som foregår til lands, vands og i luften over Themsen, er et mindeværdigt sætstykke. Sophie Marceau pynter afgjort også op i filmen, hvor Ulrich Thomsen spiller russisk skurk.

Alle seks film er forsynet med kommentarspor, nye og gamle dokumentarer, samtidige trailers, tv- og radioreklamer, sjældent set lanceringsmateriale og diverse info om tekniske gimmicks. Formatet ligger fast nu, og kvaliteten er i top. En tredje box med de sidste titler er allerede i produktion.

Brugere

07/06 12:07Følelsen 11
George Lazenby er ingen Sean Connery, lad os bare blive enige om det. Men Sean Connery med kimono og kinesiske ansigtstræk var altså heller ingen Sean Connery i 'You Only Live Twice', en tam affære, der efterlod James Bond-sagaen hungrende efter nyt blod. Det må man sige, at den fik med 'On Her Majesty's Secret Service'.

Skubber man forsigtigt Lazenbys mangler til side, er Bond nr. 6 en overvældende oplevelse, som simpelthen bare føles rigtig. Man mærker, at filmen har været i kyndige og kærtegnende hænder, der virkelig har kæret sig om agent 007 og det univers, han er en del af. Friskheden af de østrigske alper kan næsten lugtes, mens synet af det suspekte, raffinerede skurkehotel skubber alle andre spion-set-pieces af tronen. 'On Her Majesty's Secret Service' tager sig næsten ud s...

08/09-16Mission: Impossible 17
Bond-film nummer 6 er en af de mest undervurderede. Alle odds var imod den, idet den havde den utaknemmelige opgave at skulle føre serien videre efter Connerys exit. Man skal huske på, hvor stor en udfordring producerne stod overfor dengang. I dag accepterer vi, at Bond skifter ham fra tid til anden, men beslutningen om at finde en ny mand i smokingen var dengang knald eller fald. Og hvad valgte de? En australsk bilsælger.

Men hvad gi'r I mig – han er sgu god! George Lazenby gør faktisk det umulige og gør overgangen rimelig gnidningsløs. Lazenby brænder ikke igennem lærredet som Connery, men jeg kan godt lide, at han netop ikke forsøger at overgå ham (det ville ikke ende godt for nogen), men i stedet spiller rollen klogt nedtonet. Derudover har han i den grad looket med sig (han jobbe...

11/02-13Bond-Listen:) 14
Da jeg har genset samtlige Bond-film, har jeg tilladt mig at smide en kort hurtig kommentar og en bedømmelse. Filmene er forsøgt stillet op, så rækkefølgen er efter hvordan jeg finder dem, startende med den svageste og afsluttende med den bedste:

Moonraker - 5/10
Starter ganske godt og den første time føler man sig godt underholdt, på en klassisk Bond facon. Derefter begynder det at gå ned ad bakke og den tvivlsomme historie, begynder at virke kedelig og langtrukken, for så at ende i et af Bond-seriens mest latterlige klimaks.

The Man with the Golden Gun - 5/10
Tam udført fortælling, der indeholder blot et godt stunt, som så også er forbløffende flot udført og ellers kun få actionscener. Christopher Lee burde ellers være en oplagt Bond skurk, men når historien ikke byder på mere...

17/10-08Tjenesten
Thomas Nielsen har helt ret i, at George Lazenby ikke er nogen Sean Connery. Men han er nu heller ikke nogen Roger Moore, som var ham jeg fik ind med flasken, før jeg lærte at gå med Connery.

De findes bestemt dem, der kan lide Lazenby som Bond, og i endnu højere grad dem der mener at denne høre til en af de bedste i hele serien.

George Lazenby havde undertøjsmodel på sit CV, før han blev castet som Bond, så ved man det før man evt. begynder at kritisere hans spil. Men man kan nu godt kritisere ham alligevel. For aldrig har Bond været så knastør.

Produktionsmæssigt er det både hip som hap, og Diana Rigg er faktisk en af de bedre Bond-babes, som Bond endda bliver gift med (noget man har valgt for at bløde Bond mere op), hvilket er noget af et historisk sideskift, inden det e...

30/04-04Bond
Anonym
blev bogstaveligt talt aldrig den samme for mig. Jeg så den første gang i starten af halvfjerserne til en børnefødselsdag. Og det var en kæmpeoplevelse som 10-årig at smage på de sexede Blofeld-piger, de dramatiske skiactionscener, den forfærdeligt bittersøde satchmo-sang og inderligt forelske sig i Tracy ("Teresa is a saint, I am not").

små tredive år efter er jeg forlængst holdt op med at se halvkedelige James Bond-film - men denne her kan jeg se igen og igen på grund af dens campede og charmerende tidsstil, den fine tørre humor, de dejlige Blofeld piger (der var de igen) og naturligvis Diana Rigg, som tager prisen for at være en af de mest elskelige piger, jeg har set på film; sårbar, stilfuld, selvstændig og smuk (de fire S´er)

ikke den sædvanlige Bond - en lille smule stirred,...

17/01-04Funding
Anonym
Næ, kom bare med det hvis du har mere. jeg har intet imod at folk stiller spørgsmålstegn til det jeg har skrevet (hvis de gør det så godt og sobert som dig). Så har du mere, kom hid.

16/01-04Hov Hov
Anonym
Ok Der er Godt nok til Mig !! ,,, Jeg kan ses at du Thomas Nielsen, har nok at gør på siden om (Ringenes Herre - Kongen vender tilbage) så nok om Bond for nu her fra.... :-)

16/01-04Funding
Anonym
Det må du da gerne mene. Jeg skriver også, at han kan accepteres i rollen.

16/01-04Hov Hov Thomas Nielsen
Anonym
Hvordan kan du Thomas Nielsen, give denne film som er fra 1969.( 5 *). Når du siger Svag Bond men Stærk film ! hvordan vil du forklarer det !? .fordi undentegnende her, mener at alfa & omega, er den, Bondfigur som har hovedrollen som i denne er Lazenby.......De er alt afgørende for en films fremtoning synes jeg. :-)
Ps. Diana Rigg er sød !!

18/07-03Ikke godt nok
Anonym
Hej med dig df kan vi gå lidt dyber ned ... måske ! ? for Bond fra 1969 er IKKE FUCKING DUM !!! så kom igen ..tak her fra. Funding
Diana Rigg. :) Den beste Bond-pigen jeg har set, og jeg har set dem alle. filmene Stemningsfuld, flot flot og skøn Bond-filmFakta

Medvirkende
James Bond George Lazenby
Tracy Diana Rigg
Ernst Stavro Blofeld Telly Savalas
Marc-Ange Draco Gabriele Ferzetti
Irma Bunt Ilse Steppat
Miss Moneypenny Lois Maxwell
George Baker Sir Hilary Bray
M Bernard Lee
Campbell Bernard Horsfall
Q Desmond Llewelyn
Grunther Yuri Borionko
Olympia Virginia North
Bag kameraet
Instruktion Peter R. Hunt
Produktion Albert R. Broccoli, Harry Saltzman
Manuskript Richard Maibaum
Forlæg Ian Fleming
Fotografi Michael Reed, John Glen
Scenografi Syd Cain
Musik John Barry
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, James Bond, Spion
Premieredatoer
Biograf 18.12.1969
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 1969
Spilletid 140 min.
Selskab Eon, Danjaq Productions
Biodistributør Gloria

Se også...