The Mule

Den 90-årige Earl Stones gartnerbutik trues med tvangsauktion. Han slår derfor til, da han får tilbudt at smugle narko for et mexicansk kartel. Stone er gammel krigsveteran og klarer sig fint i det risikofyldte job, især fordi han ikke just ligner prototypen på en kurér. Men en DEA-agent kommer alligevel på sporet af Stone, der også begynder at udvikle skrupler over sin gerning. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Clint Eastwood
Medvirkende Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena, Andy Garcia
Spilletid 117 min.
Biopremiere 10.01.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Clint Eastwood

(INSTRUKTØR)
Clinton Eastwood Jr. kom til Hollywood i midten af halvtredserne efter en uddannelse på teknisk skole. Han fik fast tv-job med westernserien 'Rawhide', men det var dog først Leones italienske "Dollars"-trilogi, der slog Eastwoods navn fast som 'Manden uden navn' (!). Hermed fødtes også begrebet spaghetti-western, som han om nogen blev indbegrebet...

Anmeldere

Politiken
"Hvad den film seriøst mangler, er en fartbøde og et skud krudt i røven på noget mere ophidsende end en lerdue."

Berlingske
"Filmen løftes væsentligt af, at Eastwood bruger rollen som Earl Stone til at formidle sin personlige livserfaring til tilskueren, og den rummer således mange kloge, morsomme og indsigtsfulde, men også umiddelbart banale sandheder."

Jyllands-Posten
"En af de væsentligste grunde til, at "The Mule" aldrig bliver den spændings-film, der er potentiale til (filmen er baseret på en virkelig historie), er, at Eastwood vil fortælle alt for mange historier på én gang."

Information
"...Eastwoods bedste film siden Gran Torino, der er fra 2008, og den er skiftevis spændende, rørende, melankolsk og morsom. Samtidig er det en film, der på sin vis handler om USA lige nu, en splittet og såret nation, hvor kløften mellem politiske modstandere kun bliver dybere og dybere."

B.T.
"Det er nok de færreste, der tør sige det til hans ansigt, men de seneste fire film, Clint Eastwood har instrueret, har ikke rigtigt ramt plet. ' The Mule' er heller ikke perfekt, men den har meget af den samme charme, som Eastwoods seneste rigtigt gode film, ' Gran Torino' fra 2008, havde."

Cinemazone
"Den er evigt vedkommende, morsom og medrivende med et snert af melankoli som hører sig til en værdig afslutning. Den hører bestemt ikke til hans mesterværker i ensom ulv-territoriet, dertil er den alt for hyggelig og for lidt barsk og blodig."

Soundvenue
"Filmen forsøger at male nye penselstrøg til billedet af den amerikanske narkoverden – blandt andet med en sensitiv og lattedrikkende stikker og en hensynsfuld bøddel – men kommer ikke længere end en flok letbenede stereotyper og et såresimpelt budskab om, at familie nu engang er vigtigere end arbejde, penge, og hvad der sker på ens smartphone."

Brugere

02/06-19Old Man Going
En gartner i slutningen af 80'erne er på randen af konkurs og tvangsauktion, og i desperation tager han imod et tilbud om at hjælpe nogle mexicansk-amerikanere med at transportere noget. Det bliver starten på en karriere som narkokurér.

Jeg troede egentlig, at Clint Eastwood officielt havde trukket sig tilbage som skuespiller, men her er han tilbage på lærredet, instrueret af sig selv i en fascinerede fortælling, der utroligt nok er kraftigt inspireret af virkeligheden. Personer og steder er ændret, men grundlæggende set er "The Mule" baseret på historien om blomstergartner i pensionsalderen, der havde succes med at smugle kokain i årevis og først blev fanget som 87-årig.

I Eastwoods kapable hænder bliver det til en fortælling, der i høj grad tager udgangspunkt i hovedpersonens og ...

Fakta

Medvirkende
Earl Stone Clint Eastwood
Colin Bates Bradley Cooper
Trevino Michael Pena
Laton Andy Garcia
DEA-agent Laurence Fishburne
Mary Dianne Wiest
Iris Alison Eastwood
Ginny Taissa Farmiga
Julio Ignacio Serricchio
Agent Brown Loren Dean
Bag kameraet
Instruktion Clint Eastwood
Produktion Clint Eastwood, Dan Friedkin, Jessica Meier, Tim Moore, Kristina Rivera, Bradley Thomas
Manuskript Nick Schenk
Forlæg Sam Dolnick
Fotografi Yves Bélanger
Klip Joel Cox
Scenografi Kevin Ishioka
Musik Arturo Sandoval
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie
Premieredatoer
Biograf 10.01.2019
Dvd 16.05.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 117 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...