Arctic

En forsker ved navn Overgård er styrtet ned med et fly i en snedækket ødemark. Her kæmper han alene mod den ubarmhjertige natur og overlever på at fange fisk og undgå isbjørne. En dag kommer en redningshelikopter ham til undsætning - men den forulykker også. Overgård må nu gå efter hjælp, mens han slæber den hårdt sårede helikopterpilot over isen. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Adventure, Drama
Instruktør Joe Penna
Medvirkende Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir
Spilletid 97 min.
Biopremiere 31.01.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mads Mikkelsen

Fra generationen af skuespillere, der blev synlige i 1990’ernes optur for dansk film, er Mads Dittman Mikkelsen - måske det mest prominente navn, og samtidig det tætteste man kommer på en regulær mandlig pinup og filmstjerne. Groft sagt har han bevæget sig fra at være småforbryder og psykopat til at fremstille varianter af den moderne m...

Anmeldere

Politiken
"...straks kommer strygerne sovsende ind og dikterer og dræber de følelser, der spirer selv! En filmisk uskik, som var lige ved at nedtvinge min begejstring for dette ellers veldoserede klassiske overlevelsesdrama."

Berlingske
"...hvis du ikke er typen, der elsker at se overlevelseprogrammer på Discovery, som f. eks. den tidligere SAS-soldat, Bear Grylls, der i sine programmer viser, hvordan man overlever i ødemarken ved at konservere sin egen urin for senere at drikke den fra et friskflået slangeskind, bør du nok slå din vej uden om denne nicheproduktion med Mads Mikkelsen."

Jyllands-Posten
"Hans beherskede, vejrbidte mimik og kropslige styrke gør en ellers noget endimensional karakter til én, som man håber vil overleve. Også selv om det egentlig er Mads Mikkelsen, som man ender med at heppe på."

Information
"Arctic er en enkel og for så vidt udmærket film om den krævende, men ikke specielt indviklede opgave, det er at blive ved med at sætte den ene fod foran den anden, men den fortæller ikke noget nyt eller spændende om menneskets forhold til sine omgivelser."

Ekstra Bladet
"Mikkelsen leverer en imponerende fysisk præstation i den stort set replikløse rolle, som ikke bliver nemmere af, at hans ansigt er pakket så meget ind det meste af tiden, at han kun har kroppen at spille med. Efter et stykke tid begynder man dog at spørge sig selv, hvorfor man dog skal overvære alle disse besværligheder."

B.T.
"...man bliver uværgerligt revet med af de mange, mange nederlag og meget få sejre den hårdt prøvede Overgård kommer igennem."

Cinemazone
"Banalt – ja måske, men Arctic har en sårbarhed og sanselighed og en overbevisningskraft i sine billeder der gør, at den alligevel er frysende svær at ryste af sig."

Ekko
"'Arctic' er en film, man kan mærke. Det er en kropsnær oplevelse."

Soundvenue
"...er langt mere lavmælt og nede på jorden, men det er ikke negativt. Instruktøren har valgt en rolig kameraføring, som virkningsfuldt fremhæver, hvor frygtindgydende stort og uforanderligt det snedækkede landskab er i forhold til lillebitte Overgård."

Brugere

28/05 11:27Mennesket Mod Naturen...Igen Igen 2
Habilt iscensat og jævnt spændende ”menneske mod naturen” eller overlevelsesfilm, om man vil.

I hovedrollen er Mads Mikkelsen virkelig god, når det kommer til den fysiske præstation og man intimides af hans kamp via hans simple udtryk. Når han i få scener smider lidt replikker, synes jeg så det halter lidt mere, da de kommer til at fremstå mig kunstigt.

Men ellers er tonen autentisk og det visuelle look overbevisende, fraset nogle scener med en isbjørn.

Der lægges intet nyt eller overraskende til genren og det er ikke engang en film med den helt vilde dramatiske udvikling. Men det er fængende i al dens enkelthed.

Fakta

Medvirkende
Overgård Mads Mikkelsen
Ung kvinde Maria Thelma Smáradóttir
Bag kameraet
Instruktion Joe Penna
Produktion Noah C. Haeussner, Christopher Lemole, Tim Zajaros
Manuskript Joe Penna, Ryan Morrison
Fotografi Tómas Örn Tómasson
Klip Ryan Morrison
Scenografi Atli Geir Grétarsson
Musik Joseph Trapanese
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Nøgleord Alene i naturen, Bjørn, Flystyrt, Helikopter, Helikopterpilot, Kamp mod naturen, Overlevelse
Premieredatoer
Biograf 31.01.2019
Øvrige oplysninger
Land Island
Produktionsår 2018
Spilletid 97 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Armory Films, Pegasus Pictures, Union Entertainment Group

Se også...