They Shall Not Grow Old - 2 D (They Shall Not Grow Old)

Peter Jackson

(INSTRUKTØR)
Mr. "Braindead" Jackson blev først hyldet blandt fans af splatterfilm som instruktøren af ultravoldelige kult-film som Braindead og Meet the Feebles. Men mest kendt er han blevet som instruktøren af 'Ringenes Herre'-trilogien. Jackson voksede op i en lille New Zealandske flække Pukerua Bay lidt uden for Wellington, hvor hans filminteresse star...

Anmeldere

Politiken
"...en kropslig oplevelse, der giver en fornemmelse af, hvordan det har været for det enkelte menneske i skyttegraven. Og som sådan en væsentlig tilføjelse til den akademiske historieskrivning og den æstetiske bearbejdelse af Første Verdenskrig. Den bør blive en del af pensum fremover i forsøget på at forstå Den Store Krig."

Jyllands-Posten
"Peter Jackson når ret langt med det tekniske mesterstykke i restaureringsarbejdet, og han fortjener ros for sin dedikation til mændene i forreste geled, men filmen slipper trods alt ikke for en vis museal klang..."

Information
"Personligt synes jeg, at Jackson og hans folk har fundet en sjælden balance, hvor netop billedsiden ikke blot illustrerer, men underbygger og forstærker de mange øjenvidneberetninger - og omvendt. Det gør kun det hele endnu mere nærværende og bevægende og giver det gamle filmmateriale og de mange historier yderligere relevans..."

Soundvenue
"...er ikke kun en mulighed for at opleve et skelsættende kapitel i historien gennem en ny og krystalklar lup. Det er som at se et nyt afsnit af dokumentarfilmens historie blive skrevet foran øjnene på én."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Peter Jackson, Clare Olssen
Klip Jabez Olssen
Genrer og relationer
Genre Dokumentar, Krigsfilm
Nøgleord Første Verdenskrig, Soldater, Soldaterliv
Premieredatoer
Biograf 28.02.2019
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien, New Zealand
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 99 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab WingNut Films, House Productions
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...