Dronningen

Anne har en succesfuld karriere som advokat og er (tilsyneladende) lykkeligt gift med lægen Peter, som hun har to tvillingedøtre med. Men så flytter Gustav ind. Han er Peters 17-årige søn fra et tidligere forhold, og både hans skole og hans svenske mor har sat ham på porten. Anna bliver først Gustavs fortrolige. Siden forfører hun ham og indleder et forbudt, erotisk forhold til sin egen stedsøn. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama
Instruktør May el-Toukhy
Medvirkende Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Preben Kristensen
Spilletid 128 min.
Biopremiere 28.03.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trine Dyrholm

Som 14-årig sang lille Trine fra Fyn sig til en tredje plads i Dansk Melodi Grand Prix med ’Danse i måneskin’, men heldigvis valgte hun siden hen at fokusere på skuespillet om end hun nåede at udgive to cd’er. Den blonde Trine har let til sit naturlige smil, men udstråler også selvstændighed og viljestyrke, når det kræves. Hun fik en flot debu...

Anmeldere

Politiken
"Det er en forbløffende moden og modig film, May el-Toukhy har lavet og desuden skrevet sammen med Maren Louise Käehne. En brandfarlig film, hvor mange bærer ved til bålet."

Berlingske
"... et komplekst værk, der vil vække diskussion i mange år fremover. At det samtidig er lykkedes May el-Toukhy at gøre »Dronningen« til meget mere end en debatfilm, er ganske enkelt imponerende..."

Jyllands-Posten
"El-Toukhy har fermt greb om alle detaljer i sit fængslende drama, der er en storslået oplevelse og et bevis på, at vi herhjemme har fået endnu en instruktør i absolut verdensklasse."

Weekendavisen
"Det er en stofrig, eftertænksom og æstetisk meget gennemført film. Et pointillistisk portræt af en paradoksal kvinde og et indlæg i #MeToo-opgøret med normer og grænser for overgrebets væsen."

Information
"...At blive suppet ind i det lækre og det dystre på den måde er filmens store genistreg. Og Trine Dyrholm er vor tids mest geniale skuespiller, fordi hun balancerer det menneskelige og monstrøse, det overgivende og kompromisløse."

Ekstra Bladet
"Jeg er ret overbevist om, at ' Dronningen' med tiden vil vise sig som et hovedværk i nyere dansk filmhistorie."

B.T.
"...når alt kommer til alt, hæver 'Dronningen' sig fra at være virkelig god til fremragende i kraft af Trine Dyrholm, der måske aldrig har været bedre."

Cinemazone
"En film for voksne, med Trine Dyrholm som atter engang hudløst og mesterligt fortolker en sammensat natur af magt og liderlighed: Skyld, smerten og svigt, så det gør ondt. Også når vi har forladt biografens mørke. Se det er stor kunst."

Ekko
"Jeg kommer næppe til at se en bedre dansk film i år – eller for den sags skyld i dette årti."

Soundvenue
"Længe leve Dronning Dyrholm og May el-Toukhy, der slet og ret har skabt en af de mest forrygende danske film i nyere tid."

Brugere

14/04 01:16Hjerterfri
Et veletableret ægtepar lader mandens utilpassede teenagesøn bo hos sig, efter denne er blevet smidt ud af sin mor hjemme i Sverige. Men snart bliver stedmoderens gode vilje erstattet af seksuel tiltrækning mellem hende og stedsønnen.

Trine Dyrholm har igen-igen en fremragende hovedrolle som en stærk, succesfuld kvinde, der bevæger sig ud på mere og mere tvivlsom grund, da hun lader sig styre af sine lyster. "Dronningen" er en hårdtslående, provokerende film om lyst og misbrug, sandhed og konsekvens, som effektivt illustrerer, hvordan der kan blive skabt forskellige fortællinger om virkeligheden inden for ganske få kvadratmeter. Slagkraftigt leveret med en køligt stilfuld billedside af Jasper Spanning og høj kvalitet i alle facetter af en film, der viser sig at være ret skematisk opby...

22/02 09:27Bag Facaden
Der var noget ubehageligt og trykkende ved at sidde igennem dette danske drama. Der var også noget stærkt psykologisk fascinerende ved det.

Hvem skulle i øvrigt have troet, at pigen der engang så uskyldigt dansede i måneskin, skulle ende som en af dansk film mest vovede, dygtige og karismatiske skuespillere. Men Trine Dyrholm er ganske enkelt helt igennem så suveræn, at det er svært at forestille sig at hun er andet end den komplekse karakter, hun lige så kompleks portrætterer.

En kvinde og et menneske, der gerne vil styre og have styr på alt omkring sig og som i denne åndeligt multifacetteret fortælling, hvor hun forfører sin teenagestedsøn, mister grebet om tilværelsen.

Mere skal ikke afsløres her. Men det er en gribende og godt skrevet historie, der selv om den sjældent fø...

28/01 12:08Handling og konsekvens
May El-Toukhy vælger at vi skal have et snævert point of view - udelukkende fra hovedpersonen Anne's oplevelser. Det tvinger os til at tage hendes parti - selvom vi føler os fanget i en klaustofobisk virkelighed. Rigtig godt lavet.

Modige Trine Dyrholm. Det er de færreste 47 årrige der har lyst til at optræde så nøgent foran et stort publikum.

Hele filmen føles som et trafikuheld i ultra slowmotion. Man kan ikke lade være med at undre sig; Hvordan kan en intelligent kvinde ende med at være så meget i sine følelsers/sansers vold?

Selvfølgelig får vi en brugbar forklaring - karrierekvinde, med en mand med et lige så krævende job. Mange rejser og derved fravær af manden fører til et kærlighedsløst liv, hvor vores hovedperson føler sig forsømt.

På et sårbart tidspunkt dukker plud...

Fakta

Medvirkende
Anne Trine Dyrholm
Gustav Gustav Lindh
Peter Magnus Krepper
Erik Preben Kristensen
Karsten Mads Wille
Janus Peter Khouri
Louise Diem Camille Gbogou
Bag kameraet
Instruktion May el-Toukhy
Produktion Caroline Blanco, Rene Ezra
Manuskript May el-Toukhy, Maren Louise Käehne
Fotografi Jasper Spanning
Klip Rasmus Stensgaard Madsen
Scenografi Mia Stensgaard
Musik Jon Ekstrand
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Erotisk drama
Nøgleord Advokat, Affære, Ung mand og ældre kvinde
Premieredatoer
Biograf 28.03.2019
Dvd 12.09.2019
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Queen of Hearts
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 128 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Nordisk Film, Det Danske Filminstitut
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...