Hotel Mumbai

Tolv steder i den indiske storby Mumbai bliver i 2008 udsat for terrorangreb, bl.a. det berømte Taj Mahal Palace Hotel. Det lokale politi er ude af stand til at varetage situationen, så da angrebet på hotellet udvikler sig til en gidseltagning, er det op til tjeneren Arjun, med livet som indsats, at sørge for de desperate hotelgæsters ve og vel samt finde en måde at stoppe terroristerne på. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Thriller
Instruktør Anthony Maras
Medvirkende Amandeep Singh, Suhail Nayyar, Manoj Mehra, Dinesh Kumar
Spilletid 123 min.
Biopremiere 06.06.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"At ofrene forfremmes fra tal i en statistik til individer forekommer ekstra vigtigt i dette tilfælde. For vi ved jo godt, hvordan det som regel er på film, hvor de vigtige ofre næsten altid er amerikanere, mens man hurtigt springer hen over resten."

Berlingske
"...er skånselsløs i sin skildring af henrettelserne og er derfor svær at se på. Man kan ikke helt afvise den kritik, der har været af filmen for spekulation, men jeg synes, at den rammer balancen hår-fint og uden at gribe til alt for kunstneriske greb. Det er også en form for respekt."

Jyllands-Posten
"Det føles et langt stykke hen ad vejen spændende, indtil man opdager, at det ikke er filmisk spænding, man er forført af, men klægt sensationalistisk katastrofemelodrama. Det føles i den grad som et slag under bæltet, at Maras ikke har kunnet finde på bedre måder at fortælle sin historie på."

Information
"...bliver således også et monument - en skamstøtte - over en tragisk hændelse i en del af verden, vi ikke altid interesserer os så meget for. Spørgsmålet er dog stadig, om den samtidig tilbyder den forløsning, som vel må siges at udgøre en væsentlig del af genrens eksistensberettigelse."

B.T.
"...er meget barsk, meget blodig og til tider meget svær at se - men den er også medrivende og elementært menneskelig, fordi den ikke kun fokuserer på det tragiske terrorangreb..."

Ekko
"Man bliver underholdt af filmen og fascineres af den skræk, som den viser. Men alligevel sidder man tilbage og spørger sig selv: Hvorfor skulle jeg se det?"

Soundvenue
"Anthony Maras har tydeligvis haft gode intentioner om at vise menneskers vilje til at hjælpe hinanden, men han har ikke overbevist mig om, at ’Hotel Mumbai’ burde være lavet."

Fakta

Se også...